Vér-varjú a XIII. kerületben? – Csapdákkal próbálkozik a kerület

Értem a logikát, de ha a felnőtt példányokat becsapdazzák mi lesz a fiókákkal? – kérdezte egy hozzászóló olvasva a XIII. kerület közösségi oldalán a hírt: „Varjúcsapdákat tettünk ki a kerület több pontján, ugyanis számos varjútámadásról érkezett hír az elmúlt időszakban. Volt, akit a támadás után erősen vérző feje miatt kórházba is kellett szállítani. A fenti indokok miatt a csapdák elhelyezése mindenképpen szükséges volt.”

Mint a „Madarak”-ban….

Ki ne emlékezne Alfred Hitchcock 1963-as filmjére, a Madarak című filmjére! Három hete írtunk arról, hogy 2023-ban emberekre támadó varjakra figyelmezteti a lakosságot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME): támadó madarak esetében is hasonlóan kell eljárni, mint a nekünk rontó kutyáknál: ne fussunk el, forduljunk szembe az állattal, karunkat széttárva mutassuk magunkat sokkal nagyobbnak és félelmetesebbnek, és kiabáljunk rá az állatra.

Újabb eset….

„Varjúcsapdákat tettünk ki a kerület több pontján, ugyanis számos varjútámadásról érkezett hír az elmúlt időszakban. Volt, akit a támadás után erősen vérző feje miatt kórházba is kellett számítani”

– írta a XIII. kerületi önkormányzat.

„A befogásra alkalmazott eszköz az úgynevezett Larsen-féle élőcsapda. Egyszerre több példányt is be lehet fogni vele. Az élőcsapdát kifejezetten dolmányos varjak és szarkák befogására tervezték. ”

A varjak régóta terrorizálják a környékbelieket, van, akit három éve bekergettek a cukrászdába. Azért ennyire agresszívak ebben az időszakban, mert a fiókáikat védik.

„Költőhelyük közelébe ne menjünk!” –

tanácsolja az önkormányzat.

„Varjútámadást megelőzni szinte lehetetlen, kivédésére azt javasolják madarászok, hogy forduljunk szembe az állattal, ha van kezünkben például szatyor vagy esernyő, azzal suhintsunk felé, és közben többször kiáltsunk rá. Erre minden valószínűség szerint leáll, elszáll a támadó.”

Ha érdekli, hogy mit tegyen, ha Önnel is megesik, kattintson!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse