Connect with us

Banánköztársaság

Verebes István és az Ő stigmája, avagy a Heti Hetes hatása a 77 éves bababőrön

Verebes István és az Ő stigmái, avagy a Heti Hetes hatása a 77 éves bababőrön
Megosztás

Verebes István a Partizánban elhangzott beszélgetésben elmondta, hogy színészként, rendezőként, dramaturgként, íróként, színházigazgatóként vagy műsorvezetőként sok mindent elért, de sajnos ennek ellenére az utcán még mindig a Heti Hetes miatt szólnak oda hozzá, amiben való szereplését „élete tévedésének” tart és csak azért vállalt el, hogy fia londoni tanulmányait finanszírozhassa.

Nemzeti „legjobb apák között a helyed” díjat neki!

Egykori csapattársa –Havas Henrik– a Heti Hetesben találóan így írt a Verebes-jelenségről:

„Ma, azaz hétfőn délelőtt azzal kerestek meg, hogy egy újság mellékletet jelentet meg, amiben két egész oldalt szentelnek a Heti Hetesnek. Az egykori törzsgárda tagjait arra kérik, hogy idézzenek fel elsősorban jó, de akár kellemetlen emlékeket is. Mondták, hogy a Jáksó már igent mondott, a Verebes viszont elzárkózott arra hivatkozva, hogy a Heti Hetes örök stigma számára.

Nagyon megértem a Pistát, nekem is nehéz volt elviselni, hogy időnként két és fél millióan elégedetlenkedtek a produkciónkkal, és éppen mi ketten voltunk azok, akik fitymáltuk a havi egymillió forintos gázsit.

Az meg különösen kellemetlen volt mindkettőnknek, hogy megállás nélkül hakniznunk kellett. Művelődési házakban, sportcsarnokokban, színházakban kellettük magunkat, pedig nem volt hozzá semmi kedvünk. Nemcsak Pistára, de az én testemre is stigma égett.

Bár keményen ellenálltunk, de végül odakényszerítettek minket a Hernádi Juci, a Gálvölgyi Jani, meg a Bajor Imi mellé. Szegény Pista, örülök, hogy valahogy túlélted azt a mocskos 17 évet!”

Csak úgy….

Verebes István 2021-ben a Blikknek adott interjújában azt mondta:

„Havast a Heti Hetes rontotta el. Ott mindenki szerepet játszott, ő volt a Tanár úr, a mindent tudó, mindenkit ismerő, »hatnapos« államtitkár figura. Aztán a műsornak vége lett, ő meg benne maradt a figurában. Nagy kár érte” 

2020-ban Verebes interjút adott a Magyar Hangnak, ebből való az alábbi részlet:

„Ma már beleszokott a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe. Nem áll ki a barikádra, nem kérdez, nem pofázik, mert úgy gondolja, nincs miért:

„Mit tudnék tenni? Majdnem jobban félek attól, ami Orbán után jöhet, mint ami most van. Sem a személyi, sem a morális szakmai koncepcióját nem látom annak az alternatívának, amely Orbán után képes lenne korrigálni mindazt, amit Orbán beágyazott ebbe a szerkezetbe. Nem látom, hogy oldaná föl eredményesen a jelenlegi helyzetet. Mi történne, ha megbukna a Fidesz…..Felégetnék Budapestet, kukákat borogatnának, kocsikat gyújtanának fel az utcán? Ez csak egy vízió, de talán nem hamis.” /……. / „Rettenetes hülye koncepciónak tartom azt, hogy „mindegy, csak ne Orbán legyen”. ”

Verebes István

Kép facebook

Szerző