Sorting by

×

Verhofstadt Hitlerhez hasonlította Orbánt, Szijjártó kőkeményen leoltotta a volt belga kormányfőt

Adolf Hitler 1933-as Felhatalmazási törvénye óta nem látott ilyen fellépést Európa, írta Orbán Viktorról és a koronavírus miatti veszélyhelyzetben kihirdetett rendeleti kormányozásról Guy Verhofstadt, Belgium korábbi miniszterelnöke – írta az Index.

Szijjártó Péter külügyminiszter válaszában rosszindulatú és kártékony embernek nevezte Verhofstadtot.

Az Index arról írt, hogy Verhofstadt, aki 2009 óta a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) EP-beli frakcióvezetője a Project Syndicate-ben írt véleménycikkében, hogy

megöli-e a demokráciát a jelenlegi világjárvány.

Ebben a cikkben a politikus amellett érvel, hogy a koronavírus által okozott gazdasági következmények mellett szerinte azzal is komolyan számolni kell, hogy

a kialakult helyzet veszélyezteti a demokráciát”

A portál szerint

„a cikk aggasztónak nevezi azokat az erőfeszítéseket, amelyek a járvány miatt kialakult válságot a demokrácia aláásására használják fel, a példák között pedig elsőként Magyarország miniszterelnökére, Orbán Viktorra hivatkozik a szerző, aki szerint Orbán az elmúlt évtizedben folyamatosan támadta a szabad sajtót, a civil szervezeteket és a politikai ellenfeleit egyaránt. Most pedig ürügyként használja a járványt arra, hogy olyan jogszabályokat vezessen be, amely határozatlan időre lehetővé teszi számára a rendeleti kormányzást”.

Az Index felhívta a figyelmet rá, hogy

„Guy Verhofstadt, aki már régóta Orbán Viktor egyik nemezise az EP-ben, heves beszédeket szokott intézni Orbán és rendszere ellen, és akinek a magyar miniszterelnök is rendszeresen kiszól az európai parlamenti felszólalásaiban, Orbánon kívül Donald Trumpról és Jair Bolsonaróról is írt”.

Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebookon reagált Verhofstadt hitlerezésére. Szerinte

„Guy Verhofstadt egy rosszindulatú, kártékony ember: Brüsszelben és Strasburgban folyamatosan az európai nemzetek gyengítéséért dolgozik”,

illetve

„példás végrehajtója Soros György akaratának”.

Szó szerint idézzük Szijjártó Péter reakcióját:

„Guy Verhofstadt-ról az elmúlt években minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy alkalmatlan bármiféle kulturált vitára. Elég csak megnézni néhány, az Európai Parlamentben előadott kontrollálatlan ordítozását.

A Soros-terv egyik kulcsfigurája, a nemzetközi liberális mainstream egyik vezére most sem hazudtolta meg önmagát: beállt a sunyin nácizók táborába.

Guy Verhofstadt egy rosszindulatú, kártékony ember: Brüsszelben és Strasburgban folyamatosan az európai nemzetek gyengítéséért dolgozik. Példás végrehajtója Soros György akaratának.

Guy Verhofstadt viszont nem szerepel a magyar választói névjegyzékben, ezért egyáltalán nem számít, mit gondol a törvényeinkről.

Nekünk csak a magyar emberek számítanak: egészségüket és munkahelyeiket megvédjük, akármit is mond Guy Verhofstadt.”

Forrás

koronavírus

átver

4 hozzászólás

 • 2020.05.12 - 13:00
  Közvetlen hivatkozás

  Helyes! Üsd-vágd! Nem apád! Szerencsénk van a külügy-miniszterelnökünkkel! Gratulálok! Nem feladni! Így tovább!

  Válasz
  • 2020.05.12 - 13:10
   Közvetlen hivatkozás

   Kiss elvtárs,a magyar nép nagy többsége szerencsétlennek érzik magát,hogy ilyen szégyenteljes vezetőink vannak:Európa szemete lettünk.

   Válasz
 • 2020.05.12 - 13:22
  Közvetlen hivatkozás

  És számít valamit, hogy Orbánia külügyminisztere, az a sorosozva zsidózó jampec mit pofázik..?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.