“Verhofstadt mozgó óriásplakátja 1.500 euró … Mihez hasonlítsam? Rogán fél táskájához?”

A nagy port kavart Verhofstadt-üzenet – “Előbb elrakta a pénzünket, most szétrombolja Európát” – válaszra késztette a kormánypropagandát. Több szálon indultak, hátha valamelyikkel el tudják venni az élét az esetnek.

Kovács a Twitteren reagált, kinyilatkoztatta, hogy Verhofstadt és a libsi barátaik azért ütik Magyarországot, mert velük ellentétben a magyarok nem migránsimádók, és a kormányuk kiáll bevándorláspolitikája mellett.

Ceglédi Zoltán közösségi oldalán fejtette ki véleményét:

“Az akció szellemisége mellett azért is támadható, mert nagyjából 1500 eurójába került az európai adófizetőknek, és nem biztos, hogy minden európai polgár ezt a megoldást választotta volna az üzengetésre.”

– írja a fideszes propaganda Verhofstadt mozgó óriásplakátjáról, melyen Orbán látható, azzal a szöveggel (ezt már nem idézik persze), hogy

“Előbb eltette a pénzünket, most lerombolná Európát”.

1500 euró. Az napi árfolyamon 484.000 forint (na ja, szar a forint, Orbán előtt ez 398.000 forint lett volna). Szóval nincs félmillió forint.

Mihez hasonlítsam?

Rogán fél táskája? Vajna Timi magángépes cicaszállítása, de nem Amerikáig, hanem csak Lipcséig? Kósa anyukájának malacos cége által lízingelt két luxusmotor egyike, de a hátsó kerék nélkül? A Magyar Villamos Művektől a CÖF-nek kamura adott közpénz 1 ezreléke? Orbán Ráhel karóráján a kismutató?

Ha Mészáros Lőrincnek az utcán kiesik a zsebéből ennyi pénz, két lépés után már nem éri meg neki visszamennie érte, mert annyi idő alatt többet keres közbeszerzéssel, tehát az európai adófizetők és így a mi pénzünkből.

Az meg külön mókás panasz, hogy

“nem biztos, hogy minden európai polgár ezt a megoldást választotta volna az üzengetésre”.

Na ja, viszont minden magyar Brüsszelnek meg Sorosnak meg Sargetininek akar üzengetni százmilliárdokért (nem százezrek, hanem százmilliárdok) a magyar köztereken, ugye.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük