Mint amikor egyszerre esik az eső és süt a nap. Szivárvány ível a magasban, s az ember bőrig ázottan, csapzottan is arra gondol: igazán páratlan, ritka jelenséget lát. Nem is tudja hirtelenjében, öröm vegyült az ürömbe, vagy üröm az örömbe. Na, erre mondják: veri az ördög a feleségét. De ez az írás nem a fény hordozójáról, nem Luciferről és pláne nem a nejéről szól…
[mnky_ads id=”3390″]

Szóval veri vagy nem veri?

Mármint Orbanisztán vezére az ő asszonyát, Lévai Anikót, jószerével már saját lábon álló öt gyermekének édesanyját. Ez itt a nap kérdése. És amikor e sorok íródnak, még nyitott kérdés, akár elhatárolódott az elhangzottaktól az ATV, akár nem.

De tényleg! Ha már a nyilvánosság előtt szóba került a dolog – függetlenül attól, hogy igaz-e vagy csupán pletyka, aminek felült Nagy Bandó András – bizony olyan erkölcsi kérdésről van szó, amit egy centrális erőterű illiberális állam első emberének feltétlenül és azonnal tisztáznia illene. Mondhatni férfiasan.

Mert ha veri, akkor annak minden következményét vállalnia kell. Erős, jellemes férfi így tesz. Kivált ebben a zaklatási ügyektől hangos korban, amikor életpályák törnek ketté, bálványozott tekintélyek szobrai zuhannak alá talapzatukról. Így a bántalmazónak is kevésbé fáj…

Ha meg nem veri, akkor haladéktalanul, mérlegelés nélkül cáfolja meg! Akkor ne befolyásolja őt, hogy a cáfolat műfaja mostanára elkopott, elveszítette hitelességét és az emberek – jó okkal – azt is gondolhatják: amit a hatalom leplez, pláne letagad, az szinte biztosan igaz!

Ugyanis ha nem csupán Orbanisztán hadurának vezéri tekintélye, de már az embersége, a morális tartása – szavainak és tetteinek megfelelése – a tét, akkor sokkal több forog a kockán, mint, hogy épp hányan követik és lájkolják blogbejegyzéseit, hányan tapsolják veresre a tenyerüket egy-egy harcias beszéde hallatán s hányan békementelnek aktuális jelszavait visszhangozva az utcákon.


[mnky_ads id=”3390″]
Mi múlhat ezen?

Például a választások kimenetele. Sőt, talán nem kevesebb, mint a haza, a magyar nemzet további sorsa; az, hogy a hatalom családokat fókuszba állító politikája folytatható-e, s az is, hogy a „népességgyarapító” nemzeti-keresztény kurzus fenntartható-e. Mert ha nem cáfolja a pletyka szerinti vádat, és ez a cáfolat nem a színtiszta igazságot tartalmazza, akkor jó estét kívánok, elmennek a fehérvári huszárok és másutt hághatnak majd meg sok kislányt, de itt egy ideig aligha…

Egy igazi férfi kérem, ha kell, hát a testi épsége, az élete árán is kiáll a családjáért, az elveiért, a hitéért, a híveiért. S nem hagyhatja egy röpke percig sem, hogy magyar emberek milliói – a határon innen és túl – azt gondolják róla: nem zörög a haraszt…

Tegnap este óta pedig rengeteg perc telt már el. Őexcellenciája, Orbán Viktor, Orbanisztán fejedelme pedig egy napja mélyen hallgat. S asszonya sem állt elő azzal: imádott férje, gyermekeik apja egy áldott jó és végtelenül szelíd ember, aki soha, de soha, semmilyen körülmények között nem emelne kezet a családjára. Vagy legalább azzal: persze, voltak vitáik, melyik családban nincsenek, de legalább nem ő kapta a legtöbbet…

Egyelőre – a kommunikációs forgatókönyv kidolgozásáig? – a kormány szóvivői is hallgatásba burkolóznak.

Még egy vak komondor se vakkantotta el magát.

Nyilván nem lehetek egyedül a kíváncsiságommal, s vélem, egy ország szeretné már tudni végre:

Veri Orbán vagy nem veri?

Vagy legalábbis: mit állít erről?

(végépé)
[mnky_ads id=”4666″] [mnky_ads id=”4670″]

33 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Azt,hogy veri a feleségét én is olvastam.Az após megfenyegette ezért a vejét.Ennyi a történet.Ha én olvastam,más is olvasta.Ilyen információk keringenek a neten.Ha a dolog nem igaz,ezt ki kell jelenteni egy férfinek.Ha nem igaz,azt is ki kell jelenteni.Hangsúlyozom,egy férfi embernek.Várom ezt a kijelentést,cáfolatot.Nagy Bandó András is hallotta.Már ketten vagyunk…

  • Előrebocsátom, nem vagyok Orbán hívő, sem Fidesz szavazó..sőt!
   DE!
   Miért kéne valakinek, akit megvádolnak mosakodnia? Mit is képzel magáról az, aki úgy vádol, hogy semmilyen bizonyítékkal nem támasztja alá?!
   Nehogy már a “…lekvár tegye el a nagymamát!”! Egyelőre a vádló kötelessége a bizonyítás.

   Ha elég sokszor leírjuk, hogy “úgy hallottam, hogy Szepesi Magdolna kutyákkal csinálja”, az attól még nem válik igazzá!

   Mindenesetre én nagyon örülnék, ha “véletlenül” felkerülne a netre egy zárójelentés másolat 😉

   • vagy Anikó asszony adna egy exluzív interjút amiben elmesélné a sok “házi inzultust” ekkor azonnal el is dőlne a választások kimenetele.érdekes lenne a reakciók tömkelege mert meggyőződésem,hogy hithű fideszes akkor sem hinné el ha minden létező adattal alá lenne támasztva.

   • Ön vagy nagyon naív vagy csak annak tetteti magát. Ez a “történet” évek óta kering az országban, sokan le is írták már ,nem hiszem, hogy van ember aki még ne hallott volna róla. Tehát Nagy Bandó nem mondott semmi újat. Ezért Rónai Egon meg sem lepődött amikor ezt meghallotta számára is annyira triviális volt. Ha a miniszterelnök lett volna olyan karakán, hogy kiálljon és cáfoljon már régen megtehette volna. DE egy olyan embertől aki képes arra, hogy az őt interpelláló ellenzéki képviselőknek cinikusan odavág egy “boldog karácsonyt ” a magyar nép parlamentjében elvárható válasz helyett, attól én azt sem várom el, hogy kiálljon magáért, pláne az asszonyáért. Zárójelentésre meg ne várjon, az már régen nincs ott ahol annak lennie kellene.

    • Ez nem Orbán hívőség kérdése.A Miniszterelnök úrról van szó,az ország első emberéről,aki ilyen gyanúba keveredett már évekkel ezelőtt.Ahogy a hozzászólók írták,sokan tudják.De az ilyen ember egyéb durvaságokra is képes.És tapasztaljuk,hogy képes.

    • Más az “urbanlegend” vagy kocsmai pletyka és más egy nagy nyilvánosság előtti vád!
     Ha ezt nem tudja megkülönböztetni, akkor szakorvosra van szüksége.

     Ha pedig valóban történt bántalmazás, annak biztosan van dokumentált nyoma valahol…én legalábbis egy fotót minimum készítenék “bármikor jól jöhet” alapon 😛

     • Nagy Bando is mint “urbanlegend” -ről beszélt. Nem tényeket hanem kecskeméti szóbeszédet említett. Én inkább egy röntgenfelvételt keresnék, annak nagyobb esélye lenne.

   • Azt nem teheti meg sem a doki, sem az asszisztencia! Titoktartás köti őket! Azt hittem, ezt Bakó Úr tudja!— De mivel ki szivárgott, AZ BIZTOS HOGY IGAZ!

    • Ó…egy sima “betörtek a rendelőbe és elvitték a számítógépemet” ma már minden megold!
     És ezt TAPODINÉ is biztosan tudja 😛
     Ami pedig szivárog, arra TENA Lady betét kell…minden más esetben csak pletyka, nyilvánosan TÉNYKÉNT ÁLLÍTVA pedig vád, ha megalapozatlan, akkor rágalom!
     És ezt is tudja TAPODINÉ, csak kényelmesebb beállni a langyos fősodorba…

  • …az após a majdnem teljesen analfabéta – néhai – magát juhásznak valló beszervezett besúgó…

  • Nagy Bandó A. látta is? Undorító ez a rosszindulat, nem csak Orbán Viktort illetően, úgy általában, ahogyan megnyilvánulnak a hozzászólók. Mindenki foglalkozzon magával, a cikkíró is, és tanuljon meg helyesen fogalmazni, írni. Kné

 2. 2002-ben Budapesten raktak ossze orban nejenek az allkapcsat, 2 helyen tort el, a szokasos komondor/lepcso baleset. Utana honapokkal is latszott minden riportban hogy szet lett utve, akkora napszemuvegben volt mindig, hogy csak na 🙂 Dehat melyik torolmetszett tolvaj cigany nem uti a ribanc nejet, aki feher letere vele kefel? :)))

  • Orbánról rengeteg rosszat tudok, de ami csak feltételezés, azt fenntartással kezelem. Te ezt -amit leírtál- biztosan tudod, vagy csak hallottad?

 3. Hogy mi igaz az egészből? Szerintem nem sokan tudják. Tény, hogy OV kiskorában az apjától nagyon sokat kikapott és nemis akárhogyan. Ha ez igaz, akkor már eleve benne van a természetében, hogy ha szóval nem győzi, akkor ököllel biztos menni fog. Hiszen vele is igy bántak, csak vissza adja, amit ő kapott. Hogy nem annak adja vissza akitől kapta? Mit számit az. Az asszony az ő szemében alárendelt teremtés. Ez mindig látható a beszédeiből, a reagálásából. Nézzétek meg a Parlamentet, hány nőt láttok ott, mint képviselőt? Csak azon csodálkozom, hogy mi, nők, miért nem lépünk fel határozottabban? Ha megtennénk, rájönne , hogy nélkülünk Ő sem menne semmire. Régi mondás, hogy egy férfi – ha nem áll mellette egy nő, semmire sem jut. Hogy a felesége miért tűri, azt mi nem tudhatjuk. Egy biztos, az első pofon elcsattanása a legnehezebb, ha ez megtörténik és nincs határozott fellépés az asszony részéről, akkor a többi pofon már nagyon könnyen elcsattan. Márpedig ha ez igy van, akkor ez az ember nem csak gyáva, de ostoba is., és megérdemli a viselkedése következményeit. Mert semmi nem marad megtorlás nélkül!

  • Olvasta valaki, hogy én követtem el egy Ballószögi betörés. Ha ezt most cáfolom, el hiszik? Ha meg beismerem, akkor egy igazi egyéniség vagyok?

 4. gond egy szál sem… megváltoztatják a törvényt és kötelezővé teszik az asszonyverést 🙂

 5. Te löttyedt agyú, alkoholista Nagybandó! Magadból indulsz ki biztosan. A jellemed is olyan kevés, mint a test magasságod. Törpebandi, foglalkozz azzal, amivel egyidős vagy, és kézre esik! Ja, hogy nehezen találod, mert olyan pici? Akkor pláne azzal törődj! Én meg azt hallottam rólad, hogy már krinyóban is hitelre piálsz. Szégyellheted magad!

  • Én meg azt hallottam rólad, hogy már hitelre is kötélnek állsz. A stricid cinikus válaszával: Boldog Karácsonyt!

  • Orbán egy erőszakos ,hatalom mániás despota . Hogy veri vagy nem veri , hát azt csak a család tudja…..

  • Gabriella, Maga egy rém gusztustalan NŐ! –Együtt ittak? Paramétereit honnan tudja?–Nagyon nagy visszautasítást kaphatott? Csepeg a gyűlölettől!

 6. Simán elhiszem, hogy veri a feleségét ez a fasztarisznya. Nyilván a cigány nem tudja hol levezetni a feszültséget a Jobbik miatt, ezért veri a feleségét….

 7. De mi van akkor, amikor a nyúl viszi a vadászpuskát? …, mi van akkor, ha nem ő adja, hanem kapja…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét