Veronai tragédia: el sem indulhatott volna a busz

veronai busztragédia

A szakértői véleményt ismerő szülő szerint “ketyegő bombán” ültek a veronai busztragédia áldozatai, olyan rossz állapotban volt a busz. A szülők pert terveznek a társaság ellen, ha a hatóságok nem tesznek feljelentést.

A legújabb vizsgálatok szerint elképesztő szabálytalanságok előzték meg a veronai busztragédiát, és kiderült, hogy a jármű el sem indulhatott volna. Ha a hatóságok nem lépnek, több áldozat hozzátartozója tesz feljelentést – írja a Blikk.

Tavaly januárban a Szinyei Merse Pál budapesti gimnázium több tanulója és kísérője halt meg a balesetben. Bár Olaszországban a vádlottak padjára kerülnek a baleset lehetséges felelősei, öt olasz mérnök és a magyar buszvezető, az itthoni hatóságok mégsem indítottak eddig hivatalból eljárást a buszt üzemeltető cég ellen.

A balesetben elhunyt egyik 15 éves lány édesapja, Krizsány László, nemrég hivatalosan is kézhez kapta az igazságügyi szakértői véleményeket. Azt nyilatkozta: a busz sofőrje és a fuvarozócég vezetője mindenről tudott, szerinte semmilyen előírást, szabályozást nem is akartak betartani. Már a busz honosítási vizsgájánál is kozmetikázták, meghamisították az adatokat, hogy a jármű külföldi utakra is mehessen. Egy szerelő azt vallotta, hogy hosszú ideje folyt az illegális üzemanyagtartályok beépítése.

A vegyész műszaki igazságügyi szakvéleményben az olvasható valaki vallomásából, hogy egy pót-üzemanyagtartály már be volt szerelve a busz csomagterébe, a merevítő oszlopokhoz lett rögzítve. Másfél éve a buszos cég vezetője, Czakó Tibor még tagadta, hogy bármiféle pót-üzemanyagtartály lett volna a buszon.

A szakértő szerint a szerelésnél több alkatrész alkalmatlan volt, a töltőnyílást például a csomagtérben helyezték el. A legelképesztőbb talán mégis az, hogy a póttartályt közönséges spaniferrel rögzítették – mondta az édesapa, aki hiszi: talán kevesebb fiatal halt volna meg, ha a busz tökéletes műszaki állapotú.

(Forrás: Blikk)

Kapcsolódó:

Botrányos: elmeorvoshoz küldi a biztosító a veronai áldozatok gyászoló hozzátartozóit

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
Hiller István: Orbán szerint Soros ügynökei vagyunk, Soros szerint a Fidesz megvett minket
Hiller István: Orbán szerint Soros ügynökei vagyunk, Soros szerint a Fidesz megvett minket

Február 10-én országos listát állító kongresszust tart az MSZP. A párt legmagasabb fóruma várhatóan elfogadja a szocialisták választási programját is....

Jobbik: az egy szemétdomb! - így reagáltak az Eleven Emlékmű csoport meghívására
Jobbik: az egy szemétdomb! – Így reagáltak az Eleven Emlékmű csoport meghívására

Négy éve ezen a napon szálltuk meg a velejéig hazug német megszállási emlékmű helyét. Választási kampány volt akkor is, ezért...

Ki szállt rá Vona kisfiára?
Ki szállt rá Vona kisfiára?

Vona Gábor családjának nem telt eseménytelenül a húsvét hétfő. A családfő közösségi oldalán tette közzé, hogy saját kertjükben kisfia azzal...

Bezár