Veszélyben Budapest világörökségi címe

Fél évet kapott a magyar kormány, hogy rendet tegyen a budapesti világörökségi helyszínek területén. Ha ez nem sikerül, és az UNESCO nem találja kielégítőnek a jövő februárig leadandó beszámolót, akkor a budapesti helyszín a veszélyeztetett örökségi listára kerül.

A Városliget, a Budai Vár építkezései

A kormány régóta nem teljesíti a nemzetközi szervezet által eljuttatott ajánlásokban foglaltakat a Városliget és a Budai Vár építkezései, illetve az egész országban gyakorolt műemlékvédelem kapcsán.

Az UNESCO Világörökség Központ főbb kifogásai között szerepel, hogy a budapesti világörökségi helyszín történelmi zsidónegyedként ismert védőzónájában épületbontások és nem megfelelő fejlesztések zajlanak, illetve nem tartják kielégítőnek a világörökségi helyszínen lévő lakóépületek megőrzését sem.

A kormány ugyan egyes problémákon javított, a veszélyeztetettség nem szűnt meg teljesen, így javasolják a budapesti világörökségi helyszín veszélyeztetettségi listára tételét.

(Forrás: 24.hu)

2 hozzászólás

  • Avatar
    2019.07.08 - 11:37
    Közvetlen hivatkozás

    Felejtsük már el ezt a sz…-t keverő Puzsért, nála tahóbb az egész országban nehezen található, nem kellene egy mondatot sem vesztegetni rá.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük