Az évtized legveszélyesebb konteója — középpontban a koronavírusjárvány

Az alábbiakban egy halálosan (?) pontosan kitervelt konteót ismertetünk, és nem azért, amiért más esetekben, -mert hazug, de érdekes- hanem azért, hogy ha belefutsz magába az elméletbe, vagy annak valamiféle mutációjába tudd, hogy egy gyilkos dologgal állsz szemben.

A legveszélyesebb mindig a professzionálisan elkészített hazugság

Amikor észhez kaptak a szolgáltatók és elkezdték irtani, már késő volt, hiszen az összes közösségi csatornán tarolt egy közel 26 perces videó, amely szerint a filmkészítők

” Leleplezik  a tudományos és politikai elit tagjait, akik a globális egészségügyi rendszerünk átverésével foglalkoznak”.

A film kritikátlanul felhasznál majdnem minden már megcáfolt és minden bizonyíték nélküli, ám terjengő elméletet és állítást.

A YouTube is tehetetlen

A Facebook, a Twitter és a Google tulajdonában lévő YouTube lépéseket tesz a videó eltávolítására, vagy terjedésének csökkentésére

– állítják a vállalatok. Ezen erőfeszítések ellenére a Plandemic-videók továbbra is megjelennek. Néhány felelőtlen, feltűnésre hajtó Facebook-felhasználó nyilvános csoportokban is megosztotta  a filmet.

A YouTube politikája lehetővé teszi, hogy egyes összeesküvés-elméletekre hivatkozó videók fennmaradjanak, ha a klipek célja a félrevezető információk megcáfolása. Ebben az estben azonban egy olyan reakcióvideó látható, ami gyakorlatilag teljes egészében megismétli a pandemiás videót, hozzáfűzve egy olyan kommentárt, amely nem leplezi le az állítások hamisságát. A reakcióvideó rengeteg hibája ellenére is a 42 perc elteltével sokkal árnyaltabb a kép.

Nézd meg, de ne add tovább!

(A videó beállításai között megtalálható a magyar feliratozás)

Az eredeti videóban Judy Mikovits volt orvoskutató, akit egy kutatás meghamisított eredménye miatt már kizárt a tudományos közélet, megismétli összeesküvés-elméleteit a koronavírus pandémiáról, ideértve a maszk viseléséről szóló hagymázas elképzelését, ami szerinte(!) visszafertőzést okozhat. Mikovits megjegyzései ütköznek az Egyesült Államok Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja tanácsaival, amelyek szerint mindenkinek arcvédőt kell viselnie a védelem okán.

“Ha azt sugallják, hogy a maszk viselése megbetegíthet, közvetlen veszélyt okozhat, eltávolítjuk a videót”

– reagált a Facebook szóvivője egy nyilatkozatában.

Bukott kutató újratöltve

Az ál-dokumentumfilm szerint a koronavírus okozta halálesetek száma hamisan van megadva, sokkal magasabb, mint ami valójában megtörtént. A fenti állítást azzal a sehol meg nem erősített kijelentéssel igyekeznek alátámasztani a szerzők, hogy egyesek(?) az orvosokat arra ösztönzik: mondják, hogy betegeik a vírus következtében meghaltak meg. És, hogy mire jó ez? Így igyekeznek megfejni az egyik nemzeti egészségbiztosítási programot. Természetesen ezt az elméletet sem támasztja semmi alá.

A Mikovits-konteót terjesztő videók összesen több mint 9,4, millió nézőt gyűjtöttek csak az elmúlt két hétben.

Mikki Willis, a Plandemic készítője, zseniális ügyességgel építette fel a közösségi médiafalók és rajtuk keresztül a világ konteórajongói számára Mikovitsot, a már többszörösen is bukott egykori virológus kutatót.

A számszeríj és páncéling 21. századi küzdelme

Willis egy e-mailben azt írta, nem tervezi megfellebbezni a videók eltávolítását az egyes webhelyekről, de hozzátette, hogy

“a kapuőrök megkerülésére irányuló stratégián dolgozik”,

vagyis a kibertér harci eszközei között is felfedezhető az, amit annak idején már a számszeríjak és a páncélingek fejlesztésénél is láthattunk: támadás és védekezés egymást erősíti. A videó készítői arra ösztönzik a nézőket, hogy töltsék le a videó egy példányát és töltsék fel a közösségi média platformjaira.

„A dokumentumfilmek stílusában készített, összeesküvés-elméleteket terjesztő videók egyre népszerűbbek. A profi produkció miatt ezek a videók eleinte egész hitelesnek tűnnek, még az előtt, hogy teljesen valótlan állításaikat kibontanák. Az ilyen videók gyakran sokkal nagyobb közönséget érnek el, mint a megbízható médiumok, a bennük megszólaló szenzációhajhász szakértőknek pedig egyébként is megvan a saját rajongói bázisuk”

-írja a BBC dezinformációval foglalkozó szakúságírója, Marianna Spring.

Ez a cikk, mint ahogy azt a bevezetőben is jeleztük, azzal a szándékkal íródott, hogy ha a fenti tartalomhoz hasonlóval találkozik, meneküljön!!!

Felhasznált cikk: Bodnár Zsolt: Ki az a virológus aki azt terjeszti, hogy a koronavírust laborban állították elő, a maszkok pedig fokozzák a járványt. (QUBIT)

(Az Eredeti cikk igenDe.hu-n olvasható.)

Na és ami nem konteó!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük