Veszélyeztetés Budapest-módra - Hétvégén -pandémia ide, vagy oda, a lopakodó nyitás jegyében- irány a rakpart? - Városi Kurír

Sorting by

×

Veszélyeztetés Budapest-módra – Hétvégén -pandémia ide, vagy oda, a lopakodó nyitás jegyében- irány a rakpart?

Tombol a járvány harmadik hulláma és ragyogóan süt a nap. Életveszélyes párosítás! Most leginkább otthonmaradásra kell sarkalni az embereket. Ezzel szemben Budapest vezetése egy nagyon hamis és már-már kormányzati módon népszerűséghajhász döntéssel éppen az ellenkezőjét teszi, és nem restell vészesen hazug ideológiát is mellékelni a lopakodó nyitást megvalósító döntéséhez.

Hirdetés

Hogy is van ez?

Megnyitjuk a gyalogosok számára hétvégén a pesti rakpartot, ezzel azt segítve, hogy ne alakuljanak ki csoportosulások, ne gyűljenek össze sokan a legnépszerűbb kirándulóhelyeken. A rakpartot érintő beruházások elindításáig ezentúl minden hétvégén birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok.

-kezdődik a főváros örömittas közleménye rögtön egy óriási csúsztatással, hiszen a döntés, kiindulva a tavalyi tapasztalatokból, nem hogy csökkenti, de éppen ellenkezőleg: új helyszínt létrehozva a tömegek találkozásának tovább növeli a veszélyt, márpedig mint azt a toxikológus főorvos is elmondta:

Tele a rakpart, az emberek harmada maszk nélkül. Ennek meglesz a böjtje, sokan még mindig nem érzik át, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az emberek látszólag azt hiszik, minden rendben. Egyáltalán nincs minden rendben!

 

járvány
illusztráció Városi Kurír

Ki gondolta komolyan a városházán?

Csak abban bízhatunk, hogy a kellőképpen meg nem fontolt döntést az első napok tapasztalatai alapján sürgősen visszavonják, mert ha nem, akkor csak arra gondolhatunk, amit feljebb is említettünk, a főváros vezetése megirigyelte a kormány népszerűséghajhász magatartását és ezen a közleményük álságos befejezése sem sokat segít:

Elsősorban a lakóhelyünkhöz közeli zöldfelületeket látogassuk, ahova gyalog vagy biciklivel el lehet jutni. Ne tömegesen használjuk a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékeljük, sokan vannak, inkább keressünk másik helyszínt. Óvjuk a természeti értékeket és a közparkokat, hogy még sokáig örömünket lelhessük a természetben.

Ki gondolta komolyan a városházán, hogy bárkit is jobb belátásra bír ez a néhány sor azok közül, akik végre élveznék kicsit a szabadabb életet és ezért még az egészségüket is kockáztatnák? Valami olyasmi ez, mint amikor az éhező ember kínjait a kedvenc étele felvillanásával fokozzák. Tény ami tény, most a főváros vezetésének a megnyitás erőltetésével szemben éppen ellenkezőleg az lenne a feladata, hogy a találkozások elkerülésére sarkaljon, nem pedig az, hogy újabb “találkahelyet” hozzon létre.

Vasárnapi adatok: a vírus 220 új áldozatot szedett, és 9082 friss fertőzöttet azonosítottak.

(Képünk illusztráció 2019-ből)

Kapcsolódó

Járvány

 

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.03.28 - 15:28
  Közvetlen hivatkozás

  Amit ez az elmebeteg kormány ill OV tesz az megmagyarázhatatlan, mi ezzel a célja ennek a skizofrén embernek? hogy ó a megváltó és szabadon engedi a nyájat?? idióta esztelen barom..semmi ötlete csak egy beteg hataloméhes kis proli megnyilvánulásai….Gratula fönök. egy ovodás okosabb és több IQ ja van mint neked és bandádnak

  Válasz
 • 2021.03.29 - 01:28
  Közvetlen hivatkozás

  Szerintem ez a Révész elvétette a térfelet! 1 agymosott barom, ugyanúgy, mint, az általa idézett zaher, azt nem tudja értelmezni amit leírt! Nem érti, nem fogja fel az önmaga által idézett közleményeket, mi a baj azzal, hogy az emberek kimennek a napsütötte vízpartra, a szabad levegőre, talán az, hogy energiát gyűjtenek ezzel? Inkább a levegőtlen, zsúfolt oltópontokon kellett volna tömörülniük ezen a szép hétvégén?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.