Vidnyánszkyék üzenete a világnak és az SZFE-nek: “mert nekem a segembe is a felyem van.”

Annak ellenére, hogy már bírósági döntés is született arról, hogy nem lehet eltörölni az SZFE hallgatóinak őszi félévét, vidnyánszkyék újabb nyialtkozatban erősítik meg Weöres Sándorral szólva: “Karesz hüje Gyöngyi hüje, csak én vagyok okos énnekem a segembe is felyem van.”

Ostoba kincstári-gőg

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) jelenleg oktatás nem végezhető, az csak 2021. február 1-től, a szükséges feltételek fennállása esetén folytatható. A Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma ezt december 21-i határozatában erősítette meg.

Az egyetem vezetőinek szerdai közleményében az is olvasható, hogy az oktatás folytatását – lehetőség szerint – úgy kell megszervezni, hogy a tavaszi félév folyamán a 2020/2021-es tanév őszi félévének tanulmányi követelményei is teljesíthetők legyenek. “Az SZFE vezetése ennek érdekében végzi munkáját és ehhez kéri minden egyetemi munkavállaló és a hallgatók együttműködését” – írták.
Az összegzés felidézi, hogy az oktatás leállításáról szóló korábbi, novemberi fenntartói döntést az SZFE Hallgatói Önkormányzata a bíróságon megtámadta. A bíróság végzése nem arról szól, hogy a fenntartó döntése jogszerűtlen. “A fenntartó és az SZFE vezetése megítélése alapján a jogi feltételek továbbra is, sőt, még határozottabban fennállnak az oktatás leállításáról” – tartalmazza a közlemény.
Mint írják, a szeptembertől zajlott jogszerűtlen épületblokád és az SZFE vezetőinek az épületből történt jogszerűtlen kizárása lehetetlenné tette az oktatást az egyetemen és azt is, hogy annak meglétét és az egyetem akkreditációjának megfelelő minőségét ellenőrizni lehetne.
“Az oktatás leállítása sajnos egyenes következménye volt az őszi jogszerűtlen cselekményeknek” – tartalmazza a közlemény.

Egy kis előzmény

A tájékoztatás szerint december 20-ig, a felvi.hu megnyitásáig kellett volna tárgyalásokat kezdenie az alapítói jogokkal rendelkező Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM) az egyetem oktatói karát teljes jogúan képviselő Minőségmenedzsment Tanáccsal, a HÖK-kel és fenntartóval a szenátus jogkörének visszaállításáról, a rektori pályázat kiírásáról. Ez volt az SZFE érintett tanárainak a feltétele, hogy új osztályokat indítsanak a következő tanévben.
Mint írják, december 20-ig, a határidő lejártáig előrelépés nem történt ebben az ügyben. Az SZFE érintett oktatói nem kaptak választ sem az osztályindításokkal kapcsolatos állásfoglalásukra, sem a Palkovics László miniszternek küldött levelükre. (Városi Kurír)

Azzal most nem is fogalakozunk, hogy milyen egyetemi vezetés az amely betiltja az oktatást, kész őrület. 2020 Magyarország.

SZFE

 

2 hozzászólás

  • 2020.12.23 - 18:00
    Közvetlen hivatkozás

    Ez a vidnyánszki csak egy orbán által összekukázott rendkívül ellenszenves migráns.
    Ha kis önbecsülése lenne, hazahúzna a fatornyos kis falujába, Ukrajnába. Ha másért nem, hát tegye meg azért, mert egy egész ország utálja

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük