Vigyázat! Novák Katalin kukkolhat a hálószobában és ítélkezik – A homofób államtitkár kirohanása

Novák Katalin ugyan Orbántól felhatalmazást kapott, hogy beleszóljon a neki nem tetsző életvitelbe, de mástól nem. Vagy Ön osztott rá hasonló szerepet?

Ki dönti el, mi az érték?

A kormánynak a jövőben is határozottan ki kell állnia a házasság értékei mellett

– mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Kaposváron, a Református Egyházi Napok – Dunántúl egy fórumbeszélgetésén.

Tesznek Ferenc pápa intelmeire

Ferenc pápa – a Fidesz megmondóembere által csak “demens vénember” – többször is fontosnak tartotta, hogy megszólaljon a másság elfogadásával kapcsolatban, hogy irányt mutasson az érzéseikben – és nem csak szóban – keresztényeknek:

te meleg vagy, de ez nem számít. Isten teremtett ilyennek; ő ilyennek szeret téged, és engem sem foglalkoztat a dolog; a pápa ilyennek szeret téged. Muszáj megbékélned azzal, aki vagy. (…) Ki vagyok én, hogy ítélkezzek?

Novák szájából a kormánypropaganda….

Novák Katalin a Családok éve alkalmából rendezett ökumenikus fórumon kijelentette: a család szerepe az élet továbbadása. Stabilan kell állnunk a jövőben is a házasság értéke mellett, mert fennáll a veszély, hogy amikor

“egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről”

Az államtitkár hozzátette,

vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, bár ezek nem jellemzőek a világ egészére, és a média által jelentős mértékben felnagyítottak.

A többség nyugodtan legyen bátor!

Például ha meleg párok örökbe fogadási jogáról van szó, megtorpanni látszik a logika – fűzte hozzá, és bátorságra buzdította a jelenlévőket, szavai szerint

“szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről”.

Vagyis szájba rágva:

valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyja és édesapja.

Nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi – fogalmazott.

A szövegíró bővelkedett a bölcseletekben, amit a felolvasó hűen közölt. Szerkesztőségünkben a díjnyertes az volt, amikor Novák a tiszta vízhez hasonlította a családot

 bár az üdítőitalokat sokat reklámozzák, a vizet e nélkül is minden gyerek szereti.

Ferenc pápa: Isten melegnek teremtett, ő ilyennek szeret téged…

Bruck András: Papa, mama, gyerek, szarvas

Ferenc pápa: lépjünk túl félelmeinken, hogy befogadjuk, megismerjük a másikat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük