Emlékeztető a jövőbeli énednek, mi az, amit nem kellene öregkorban csinálni.

Úgy döntöttem, hogy ezt a levelet megírom a jövőbeli magamnak, de nem azért, mert így szeretném megtéveszteni az agyelmeszesedést, vagy megakadályozni az időskori demencia támadását.

Ez abban aligha segít. De valószínűleg meg fog menteni néhány hibától…

Tudod, a gyermekkoromban és ifjúkoromban a felnőttek végtelen erkölcsét hallgatva, a szülők vitáinak kereszttüzében, az idősek bolondos viselkedése nyomán arra gondoltam:

„Amikor majd én leszek felnőtt, soha nem fogom ezt csinálni a gyermekeimmel! Nem leszek olyan nevetséges! Soha többé nem fogom megismételni ezeket a hibákat!”

És aztán évek múlva rémülten tapasztaltam, hogy néha ugyanazt csinálom, amit ők: kiabálok a gyermekkel, banalitásokról beszélgetek, magamban raktározom a sértéseket, makacsul követelem a figyelmet és hálát… És ha jól emlékszem, ezek voltak azok, amik akkoriban engem annyira, de annyira bosszantottak!

Ezért készítettem magamnak ezt a tucat emlékeztetőt a jelenlegi tapasztalataim és észrevételeim alapján

Remélem, hogy néhány évtized múlva, ha még élek, és addigra őrült világunk nem pusztította el még teljesen magát, szemem elé kerülnek ezek a feljegyzések, és segítenek elkerülni a bolond cselekedeteket és a nevetséges helyzeteket. És talán ezek egy része hasznos lesz neked is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük