Vigyázz, kész akciós-árdömping! – Indul a karácsony utáni nagy kiárusítás!

A kereskedelem karácsonytáján arra készül, hogy az emberek mindent megvesznek, még emelt áron is. Aztán persze a hopp után jön a kopp, és kénytelenek már a két ünnep között elindítani a kiárusításokat, hiszen kell a hely az új árunak. Aki most vásárol, igencsak jól járhat!

Akció, akció, akció!

Az igazi akciók csak most robbannak: a két ünnep közötti napokban és január elejétől beindulnak a szokásos karácsony utáni leárazások.
A kereskedők ugyanis rákényszerülnek ilyenkor arra, hogy jóval olcsóbban adják termékeiket, vagy legalábbis azok egy részét. Legtöbbjüknek gyakorlatilag nincs más választása, olcsóbban kell adni az árut, ha meg akar szabadulni készleteitől (ne feledjük, hogy a raktározás is költséges). Sőt, hiába volt roham a boltokban az elmúlt hetekben, a válság miatt összességében gyengébb lehet az idei éves forgalom, mint az elmúlt években volt. Az árbevétel-kiesést pedig még komolyabb akciókkal igyekeznek majd az üzletek visszabillenteni.

<<FRISS HÍREINK!>>

Az akciók keretében akár 30-50-70 százalékkal is olcsóbban vehettünk meg egy-egy terméket, de szintén elterjedt ilyenkor az egyet fizet, kettőt kap akció; illetve az ún. “áfamentes” napok is, amikor egész termékcsoportok (például konyhagépek, fényképezők, mobiltelefonok) kerülnek jóval kevesebbe. A kereskedők hetente egyre nagyobb arányú kedvezményeket kínálnak, így a fennmaradó készletekből egyre alacsonyabb áron válogathatunk. Arra azonban figyeljünk, hogy a nagyobb üzletláncok hajlamosak ilyenkor korábbi, akár több éve raktáron levő “maradék” termékeket is betenni az akciós kínálatba, írta meg a pénzcentrum.hu oldal.

karácsony

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük