Vigyor mortis – kiszaladt a fidesz a király alól

A hullamerevség latinul rigor mortis. Hadházy Ákos hétfői táblás akciója közben pedig láthattuk O1G arcán ennek magyar megfelelőjét: a vigyor mortist.

Szeretem figyelni az elsőre nem feltűnő jelenségeket,

mert ilyen mozaikokból tudom összerakni aztán rendszeresen beigazolódó következtetéseimet. És pár dolog feltűnt a tegnapi akció közben. Csupa olyasmi, ami miatt a vigyor mortis címet adtam ennek a cikkecskének.

O1G-n láttuk már párszor ezt a kényszervigyort

Olyankor teszi, mikor megalázzák. De eddig csak külföldön kényszerült arra, hogy megpróbálja elröhögni saját kicsinységét, többnyire akkor, mikor valamilyen európai fórumon kiosztották. Idehaza erre még nem volt példa. Tegnapig. Tessenek ilyen szemmel újranézni az esemény videóit, szembeötlő, amiről beszélek. De van ennél fontosabb rejtett jel is. A reakcióidő. A korábban egy oldalpillantásra készségesen és azonnal ugró fideszcsicskák hosszú ideig meg sem mozdulnak.

Pedig a kényszervigyor közben

kapják a sunyi pillantásokat segítségre szoruló vezérüktől. Ám sem a képviselők nem indulnak meg, sem Kövér nem veti be a házőrséget. Odáig fajul a helyzet, hogy O1G saját kezűleg kénytelen cselekedni. Ilyen se volt még az elmúlt évtizedben. És az utcai harcos képtelen elvenni a táblát, pedig nem Mike Tyson tartja, nemdebár. Újabb, és látványos kudarc. Jelképe mindannak, ami október 13-án történt. És csaxólok: még ekkor sem indulnak meg a fidesznyikek. A keresztapa kérlelő tekintete, és fizikai kudarca kell hozzá, hogy bárki hajlandó legyen megvédeni.

Nagy itt a baj

Azt nagyjából mindenki tudja, hogy a testbeszéd sokkal többet elárul, mint a szóbeli formája. De testbeszédet nemcsak egy ember, hanem egy szervezet is tud mutatni. És tegnap pont ezt láttuk. Ott állt az önjelölt király, gyengének bizonyult fizikailag, és egyedül hagyták az alattvalói. Tessenek egy pillanatra belegondolni: vajon két héttel ezelőtt hogy folyt volna le egy ugyanilyen táblás akció? Hát nem így, az biztos. Október 13-án kiszaladt az ország a fidesz alól. Tegnap pedig a fidesz a király alól. És ezt nem elrejtette, hanem épp nyilvánvalóvá tette a vigyor mortis. Egy politikai hulla halálfejvigyora.

Forrás: Tuareg

Egy hozzászólás itt: “Vigyor mortis – kiszaladt a fidesz a király alól

  • 2019.10.23 - 07:48
    Közvetlen hivatkozás

    Nagyon jo a cikk, hajszalpontos a meglatas. Es most mar azt is lathatjuk, hogy koverlacanal sincs agyilag rendben minden, – tovabbra is komcsizik, kikeri maganak az “elvtars” megszolitast, es raadasul gyava is, mert mar nem meri behivni a meregdraga maganhadsereget, akiket pont az ilyen – es ehhez hasonlo – konfliktusok megoldasara alapitott…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük