A mai zordra forduló időjárás veszélyeire figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Így védheted ki a hidegfront ocsmány tüneteit, és hatásait. 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.07.02. kedd éjfélig

A középhőmérséklet általában 25, 26 fok körül, főként délkeleten 27 fok felett várható. Északnyugaton ugyanakkor már 25 fok alatti napi középhőmérséklet valószínű.

Reggel, kora délelőtt északkeleten van esély zivatar kialakulására. Délután, este leginkább nyugaton és északkeleten várható elszórtan zivatar, melyhez viharos (60-80 km/h) szél, kisebb méretű jég társulhat. Északkeleten – kiemelten a Tiszántúl északi felén – egy-egy heves zivatar is kialakulhat 90 km/h körüli szélrohammal és nagy méretű jéggel. Az esti óráktól kisebb eséllyel a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön is előfordulhat zivatar.

Enyhíthetők a panaszok

Frontérzékenység, migrénes fejfájás, hidegfronti hatás, romló humánmeteorológiai helyzet – csak néhány azok közül a kifejezések közül, amelyek gyakran jelzik, hogy egy-egy nehezebb, kellemetlenebb időszak elé nézünk. A probléma több embert érint, mint azt talán sokan gondolnák.

Személyes kivizsgálás révén felmérhető a veszélyeztetettség mértéke, valamint az, milyen időjárási körülmények jelenthetnek fokozott veszélyt, így például infarktusveszélyt, stroke-veszélyt, görcsös panaszokat, emésztési gondokat, vérnyomás- és vércukorszint-emelkedést. A rizikófaktorokat tehát fel lehet tárni, ekképpen a várható kockázatokat is előre lehet jelezni. Sőt, egyes szoft módszerekkel, mint a tudományos alapokon meghatározott és személyre szólóan végzett fitoterápia, aromaterápia, fényterápia, vagy éppen maga a tudatos étkezés, a káros hatások kompenzálhatók. (HáziPatika.com)

Egy kis odafigyeléssel tehát legalábbis csökkenthető szinte minden környezeti hatás. Ezt az állítást ma tesztelheti is.

Ezt sem árt tudni ilyen tájt!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét