Négy megyében, több tízezer fogyasztónál nincs áram

Négy megye több településén szünetel az áramszolgáltatás az éjszakai viharok miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűzoltókat főként kidőlt fák, letört ágak miatt riasztották.

Kora reggel Bács-Kiskun megyében több mint 13 600, Békésben csaknem 12 500, Csongrádban 3400, Pest megyében pedig mintegy 9500 fogyasztónál nem volt áram – írták. A szolgáltatók dolgoznak az üzemzavarok elhárításán – tették hozzá.

Éjjel még azt közölte az OKF, hogy Pest és Bács-Kiskun megye több településén nincs áram; az üzemzavar akkor csaknem 70 ezer embert érintett.

Tömeges üzemzavart okozott a Nemzeti Közművek szolgáltatási területén a Dél-Alföldön a vihar: csaknem százezer ügyfélnél okozott áramszünetet, de kora délelőttre már 70 ezer helyen helyreállították a szolgáltatást.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Kidőlt fák, elárasztott pincék adnak munkát a tűzoltóknak országszerte

Az országon átvonuló vihar szinte mindenütt károkat okozott, a tűzoltókat kidőlt fák, elárasztott pincék miatt riasztották az éjjel. Kora reggelig mintegy háromszáz esetben riasztották viharkárhoz a tűzoltókat, és még érkeznek újabb bejelentések – olvasható az OKF újabb közleményében.

Éjjel elsősorban Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Pest megyében, valamint Budapesten volt szükség a munkájukra a mostoha időjárás miatt. Főként kidőlt fák, letört ágak miatt hívták őket. Békéscsabán és Kecskeméten például parkoló autóra, Ócsán családi házra, Mórahalmon, Csanyteleken és Derekegyházon pedig utakra borultak fák.

Lakóházak tetőszerkezetét rongálta meg, fákat csavart ki Veszprém megye több településén a vihar késő este. Devecserben öt ház tetőszerkezetét rongálta meg a jégeső, Ajkán egy buszmegállót döntött össze, Balatonalmádiban reklámtáblákat rongált meg, Márkón néhány lakóépület pincéjébe folyt be a víz. Személyi sérülés nem történt.

Zala és Somogy megyében is több településen kidőlt fákhoz hívták ki az egységeket, így például Becsvölgyén, Nagykanizsán, Kaposváron, Balatonfenyvesen, Nagyatádon.

Vas megyében a heves esőzéseket követően a Szőce és Őrimagyarósd közötti út egy szakaszát lezártak. Ott az áteresz sérülése miatt nem lehet közlekedni.

A Fejér megyei Abán víz árasztotta el egy családi ház pincéjét, több helyen pedig fák dőltek az úttestre, például Rácalmáson és Kisapostagnál a 6-os főútra, Polgárdi közelében pedig a Fülére vezető útra. A Pest megyei Dömsödön az iskola kapujára és az 51-es főútra, míg Törökbálinton egy személygépkocsira borult fa.

Fakidőlés miatt kihagy egy megállót Budapesten a 79-es troli

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán adta hírül szerda reggel fél nyolc előtt, hogy “a 79-es trolibusz terelve közlekedik, a Cserhát utca megállót nem érinti, mert kidőlt egy fa”.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Ernyő, gumicsizma, esőkabát? – Ilyen idő lesz szerdán + Orvosmeteorológia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük