Sport

Világbajnoki aranyérmes a junior 4X200-as lány gyorsváltó

gyorsváltó

Egy-egy arany- és ezüstéremmel kezdték szereplésüket kedden a magyarok a Limában zajló junior úszó-világbajnokságon.    

Ábrahám Lilla Minna két érmet szerzett Limában

A győzelmet a 4×200 méteres női gyorsváltó aratta, amely Pádár Nikolett, Molnár Dóra, Gyurinovics Lili, Ábrahám Lilla Minna összeállításban óriási, közel négymásodperces előnnyel diadalmaskodott. Ábrahám egyéniben egy ezüstéremmel gazdagodott még, 400 méter vegyesen lett második.

Pádár Nikolett egy 1:58.37-es nyitánnyal alapozott – a mezőnyben senki más nem tudott két perc alá menni, még repülőrajtos részidőkkel sem –, innentől már csak ezt az előnyt kellett tartani; ehelyett csak nőtt a különbség minden egyes résztávon, így egy pillanatig nem volt kérdés, hogy meglesz ez az arany is. Hogy nem nyolc másodperces előnnyel, mint Bukarestben, hanem „csak” 3.89-es különbséggel, abba erősen belejátszott, hogy az Eb-vel ellentétben itt Molnár Dóra és Ábrahám Minna is úszott egyéni számot, Minna ráadásul a nap folyamán két négyszáz vegyest, így az Eb 7:59-es idejéből lett most 8:04, de ez is belefért.

Pádár Nikolett

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen hosszú szezon végén egy világbajnokságon is meg tudtuk ezt csinálni. Mindenki hozta a maximumot, junior világbajnokok vagyunk, és nagyon boldogok!”

Molnár Dóra

„Nagyon büszke vagyok, hogy a világbajnokságot is megnyertük, csodálatos dolog aranyéremmel kezdeni ezt az eseményt!”

Gyurinovics Lili

„Én is nagyon büszke vagyok magunkra, mert a fölényünk tökéletesen érvényesült.”

Ami pedig a négyvegyes fináléját illeti, ott egészen elképesztő csata zajlott a vízben

A japán Mio Naritát nem lehetett megfogni, ugyanakkor a másik két éremért hatalmas tusakodás zajlott, Minnával a főszerepben. Ő féltávnál csupán ötödikként fordult, ám szép fokozatosan jött fel, harmadikként indult neki a gyorsnak, ahol aztán Giulia Vetranóval parádés csatát vívott, és a falnál sikerült „lenyúlnia” egyetlen tizeddel az olaszt. 

Amúgy négyen zúdultak be 0.78-on belül, közülük Minna volt a leggyorsabb – megjegyzendő, több mint két másodperccel jobb idővel lett ezüstérmes, mint amennyivel a most ötödik spanyol Carrasco lett Európa-bajnok két hónappal ezelőtt. Bukaresti bronzérmesünk, Jackl Vivien is ott volt a fináléban, ő ezúttal a hatodik helyen zárt.

Ábrahám Minna

„Büszkék vagyunk arra, hogy ismét győzni tudtunk, ez egy tökéletes nap volt, csak így tovább!”

Forrás: MÚSZ

Betlehem Dávid bronzérmet szerzett Kanadában

Ezüstérmes a magyar váltó a nyíltvízi úszók csapaversenyében

Mihályvári-Farkas Viktória ezüstérmes 1500 méter gyorson

Mihályvári-Farkas Viktória a 400 vegyes új Európa-bajnoka!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Molnár Dóra bronzérmes 200 méter háton, Szabó Szebasztián nyolcadik 50 méter pillangón

About Author

Szólj hozzá!