Interneten lehet regisztrálni a 100 forintos MOL Bubira!

Személyes ügyintézés nélkül, az interneten is lehet regisztrálni a MOL Bubi használatához – írta közleményében a főváros.

Karácsony Gergely főpolgármester már szombaton bejelentette, hogy a koronavírus miatt

átmenetileg jelképes, 100 forintos összegért lehet használni a budapesti közbringarendszert.

Az online regisztrációra

a MOL Bubi honlapján és mobiltelefonos alkalmazásában (Google Play ÁruházApp Store) van lehetőség. A felhasználói fiókot rövid regisztrációs folyamat után aktiválják, majd a jelképes, 100 forintos havidíj online kifizetését követően a rendszer azonnal használható.

Az így megváltott bérlet alkalmanként 30 perces bringázást tesz lehetővé további díj megfizetése nélkül.

Harminc percen túli folyamatos használat esetén külön használati díjat is kell fizetni, aminek összege a túlhasználat idejétől függően fokozatosan emelkedik. A 100 forintos havidíjat fizető felhasználók egyszerre egy darab kerékpárt tudnak felvenni.

Azok, akiknek jelenleg is van használatban lévő jegyük vagy bérletük,

azzal tudják továbbra is használni a közbringarendszert. Miután annak érvényessége lejárt, a jelenlegi felhasználók is válthatnak 100 forintos havi bérletet.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a járványveszélyre való tekintettel arra kéri a felhasználókat, hogy a vásárláshoz elsősorban a MOL Bubi alkalmazást vagy a Molbubi.hu honlapot használják, ez ugyanis egészségügyi szempontból sokkal alacsonyabb kockázatot jelent, mint a gyűjtőállomásokon található terminálon keresztüli fizetés.

A 100 forintos bérlet megvásárlásához

nem szükséges a BKK ügyfélközpontba személyesen bemenni, és ezt jelenleg a járványveszély miatt nem is ajánlják; ha valaki mégis így dönt, akkor lehetőség szerint érintésmentes bankkártyával fizessen, mert a készpénzforgalom is hordoz magában fertőzésveszélyt.

Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója kiemelte:

a járványhelyzet elmúltával a most bevezetett 100 forintosnál magasabb, a korábbinál azonban jóval kedvezőbb tarifával lehet majd igénybe venni a bicikliket. Az újdonságokat számos alkalommal már tesztelték, arra az esetre azonban, ha kisebb technikai fennakadások történnek az első napokban, az ügyfelek türelmét és megértését kérik.

A MOL Bubi jelenleg 157 gyűjtőállomással és 2071 biciklivel áll a felhasználók rendelkezésére.

Via HVG

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük