Visszahívta mandátumából Dúró Dórát a Jobbik elnöksége

Visszahívta országgyűlési képviselői tisztségéből Dúró Dórát a Jobbik országos elnöksége – tudatta a párt szerdán az MTI-vel.

Az elnökség is kizárta

A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja kedden zárta ki soraiból bizalomvesztés miatt Dúró Dórát, és felkérte az elnökséget, hogy döntsön mandátumáról, amit szerdán a vezető testület meg is tett.

Felidézték: az Országgyűlés megalakulásának napján minden jobbikos képviselő letette külön esküjét a Szent Koronára. Az esküben – amelyet saját kezűleg is aláírtak – az alábbi mondat is szerepel: „amennyiben a Jobbik országos elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom” – hívta fel a figyelmet közleményében a Jobbik.

Dúró Dóra lemondott mandátumáról

Dúró Dóra már szerdára virradó éjszaka Facebook-oldalán közölte: kész visszaadni képviselői mandátumát. Dúró Dóra bejegyzésében úgy fogalmazott, „méltósággal tudomásul veszem, de megdöbbentett a bajtársaknak hitt frakciótársak konkrétumok nélküli, koncepciós döntése”.

Közölte, az elmúlt hónapokban többször is „közeli realitássá” vált számára, hogy mással foglalkozzon, és elkezdett – például angolul tanulással – felkészülni a „civil életre”.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük