Visszajön a kánikula —  irány a strand!

Ilyen a nyár, még szerencse. A rossz idő tehát csak átmeneti lehet. Vissza tér tehát a nyár ismét lehet strandra menni.

Hétfőn túlnyomóan napos idő lesz országszerte

Csak elvétve, délután alakulhat ki egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar. Erre leginkább az Északi-középhegység térségében van jobban esély, valamint a nyugati határnál. Jelentősen melegszik a levegő, strandidő alakul ki. Mérsékelt nyugatias szél fúj. Éjszaka csillagfényes, eseménytelen idő lesz.

Kedden folytatódik a jó idő, sok napsütéssel. Ezen a napon is északon, északkeleten, valamint még az Alpokalján alakulhat ki átmeneti záporeső, illetve zivatar. Gyenge marad a légmozgás. Az éjszakai órákban nyugat felől egy gyenge hidegfront éri el országunkat, ezért először késő este északnyugaton, majd másutt is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő délután 26 – 30,

kedd reggel 14 – 17,

kedd délután délnyugaton 33, északkeleten 28,

szerda reggel 15 – 18 fok körül alakul.

– Szerdán kicsit hűvösebb és keleten délelőtt még felhős időre van kilátás, néhol záporokkal, elvétve egy-egy zivatarral. Délután már országszerte a napsütés lesz jellemző.

– Csütörtökön napos, illetve erősebben felhős területek váltakoznak, csak jelentéktelen eső, zápor lehet.

– Pénteken napos idő valószínű, de elvétve továbbra is kialakulhatnak záporok, valamint zivatarok. Többfelé elérheti a hőmérséklet a 30 fokot.

– Szombaton egy erőteljes hidegfront érkezése körvonalazódik, melyből jelentős eső és heves zivatarok is lehetnek, lehűléssel.

Orvosmeteorológia

Hétfőn, Kedden frontmentes időre számíthatunk. Jelentős egészségügyi panaszok tehát nem alakulhatnak ki, még az elvétve kialakuló gyenge záporok, illetve zivatarok előfordulása okán sem, ami leginkább északon valószínű. Amennyiben ilyet tapasztalnak, célszerű orvoshoz fordulni, mert előfordulhat, hogy a betegség háttere mögött más áll. Strandidő lesz. Esernyőt leginkább az Északi-középhegység térségében élők vigyenek magukkal, amennyiben semmiképpen nem szeretnének megázni.

nyár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük