Visszakozott a Lidl, nem lesz horror parkolási díj!

A Máriaremetei úton nyitott Lidl hiperszuper átadásakor úgy döntöttek a nagyokosok, hogy aki náluk akar vásárolni, az fizessen. Rossz ötletnek bizonyult, a környéken lakók felháborodására egy órát ingyen lehet egy helyben állni, a további díj a vásárlás összegétől függ.

Látják, érdemes….

Az első órára 1 000, minden további 15 percre pedig 250 forintos parkolási díjat vezetett be a Lidl a július közepén nyílt Máriaremetei úti áruház parkolójában azon vásárlók számára, akik nem költöttek legalább 4000 forintot az áruházban.

A Napi.hu egyik olvasója szerint a rendszer komoly ellenállást váltott ki a helyiek körében, amelynek vélhetően hangot is adtak. A Lidl ugyanis a héten enyhített a szigorú szabályokon. Most már az első óra minden vásárló számára ingyenes, függetlenül attól, hogy mennyit hagy a kasszánál.

Aki négyezer forint alatt vásárol, annak a második órától kell kifizetnie az 1000 forintot és utána 15 percenként a 250-et. Négyezer forint feletti vásárlás esetén pedig a parkolás első két órája ingyenes.

A portál kereste a diszkontláncot céget, hogy megtudja miért vezettek be ilyen szigorú parkolási rendszert és végül miért gondolták meg magukat. Azt is szerettük volna megtudni, hogy lehet-e hasonló szigorra számítani a már meglévő vagy a később nyíló boltokban. Amint válaszolnak, a cikket frissítjük.

Kész csoda: az újbudai önkormányzat veszít a parkoláson

Nem elég az évi 10-14 milliárdos bevétel, tovább emelik parkolási díjakat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük