Visszatértek a katonák a kórházakba! - És az orvosok, nővérek? - Városi Kurír

Sorting by

×

Visszatértek a katonák a kórházakba! – És az orvosok, nővérek?

Hétfőtől a katonák ismét segítséget nyújtanak az egészségügyi intézmények dolgozóinak a szakképesítés nélkül ellátható logisztikai feladataikban – írja a Telex a Honvédelmi Minisztérium közleményére hivatkozva. A katonák az ország különböző pontjain, mintegy 23 kórházban segítik az egészségügyben dolgozók munkáját.

Hirdetés

Emlékeznek?

Tavasszal mintegy 1100 katona teljesített szolgálatot 93 egészségügyi intézményben. Részt vettek logisztikai feladatokban, segédkeztek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban is csökkentették az egészségügyi dolgozók leterheltségét.

Hétfőtől 83 katonával segíti az egészségügyi dolgozók munkáját a honvédség,

A szolgálatot teljesítők részt vesznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban.

A portál szerint az intézkedés azt is jelezheti, hogy a kormány már az esetszámok felfutására készül. Erre utal az is, hogy Müller Cecília múlt héten úgy fogalmazott, nem kerülhetjük el a negyedik hullámot:

“Európában már mindenhol emelkedik az új fertőzöttek száma a koronavírus delta variánsa miatt, és augusztus második hetétől már Magyarországon is látható ez a tendencia”.

A hétfőn közölt hétvégi adatok szerint 3 nap alatt 648 új fertőzöttet regisztráltak és 9 beteg halt meg.

Kórházban már 194 beteget ápolnak, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

Hétfőn Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora azt nyilatkozta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy

lassabb, elhúzódó lehet a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és elsősorban az oltatlanokat érinti majd.

Merkely Béla szerint elképzelhető, hogy szükség lesz további korlátozásokra a negyedik hullám miatt, de ezek elsősorban az oltatlanokra vonatkozhatnak majd.

„Az oltatlanok természetesen jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve, huszonötször valószínűbb, hogy bekerül egy oltatlan egy kórházba, huszonötször nagyobb a valószínűsége, hogy meghal koronavírus-fertőzésben” .

Hogy is van ez?

Ehhez képest….

Az érdeklődő, aki részt vesz az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén és a Vadászati kiállítás eseményein és megússza, hogy nem fertőződik meg a Covid 4. hullámában, annak  a kormány felkínálja az augusztus végétől október végig tartó kilenc hetes időszakban rendezett ingyenes, országos koncertsorozatát – közölte -nem pont ebben a formában- a kormányszóvivő pénteken a Facebook-oldalán.

Ezek megőrültek! – ja, nem ez a címe, hanem: Őszi Hacacáré

Most derült ki! Újra jöhet a maszkviselés, a védettségi igazolások fokozott ellenőrzése és még ki tudja mi….

Feltehetően mindez csak a két nagy dzsembori lefutása után várható intézkedés, hiszen az Eucharisztikus Kongresszus és a Vadászati kiállítás idejére minden óvintézkedés felfüggesztéséről döntöttek a “mindenttudók” és ugye nem csinálhatnak -miért pont most ne?- hátsót a szájukból. Azért azt javasoljuk, hogy mindenki gondolkozzon el, mielőtt kilátogat bármelyikre is: a Covid biztosan tiszteletben tartja majd Orbán ötleteit?

MOK: beltéren hordj maszkot, tarts távolságot, eddig szerencsénk volt a deltával, ne kockáztass!

A Magyar Orvosi Kamara (MOK)közleményében arra a teljesen evidens dologra hívja fel a figyelmet, hogy azért, mert mindenhonnan az a kormány-üzenet folyik, hogy augusztus 20-át ünnepeljük felhőtlenül egymás hegyén-hátán, mert legyőztük -többek között- a Covidot is, mindenki vigyázzon magára, mert, ha mégsem úgy van, ahogy a regnáló sugallja, Ön fertőződhet meg és akkor egycsapásra egyedül marad a kórral szemben.

 

katona
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Visszatértek a katonák a kórházakba! – És az orvosok, nővérek?

  • 2021.09.06 - 13:55
    Közvetlen hivatkozás

    A szakértelmet majd hozzák a katonák ja, hogy se nem orvosok se nem nővérek, asszisztensek, hát sebaj lesz ez még így se!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.