Vakcinamizéria! Visszavonulót fújt a “kínai Müller Cecília”, félremagyarázták a mondandóját vakcinahatékonyság-ügyben!

Ahogy arról beszámoltunk, nem kis  feltűnést keltett a hír, amely szerint a Gao Fu, a Kínai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ igazgatója szombaton egy konferencián arról beszélt, hogy nem nyújtanak nagyon magas fokú védettséget az inaktivált víruson alapuló kínai vakcinák (ilyen a Sinovac, valamint a Magyarországon is bevetett Sinopharm-vakcina).

Szombaton még úgy tudta….

A járványügyi vezető egészen pontosan az mRNS-alapú vakcinákkal (ilyen például a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinája) összehasonlítva mondta azt, hogy az inaktivált víruson alapuló vakcinák kevésbé hatásosak, vagyis a „hatékonysági fokuk nem túl magas”.

A Sinovac-vakcina hatékonyságát a gyártó hasonlóan magasra, 80-90 százalékosra tette, azonban Brazíliában is tesztelték a vakcinát, miután az ország kormánya 100 millió dózist rendelt belőle, és az oltás a tesztelés harmadik fázisában mindössze 50,38 százalékos hatásosságúnak bizonyult.

Vasárnapra megjött az esze…?

Gao Fu a kínai diktatúra angol nyelvű pártlapjának, a Global Timesnak vasárnap úgy nyilatkozott, hogy

„teljes félreértés”,

hogy beismerte volna azt, hogy kevésbé hatékonyak a kínai vakcinák. A szakember állítása szerint csak

arról beszélt, hogy hogyan lehetne javítani az oltások hatásosságát.

Gao Fu szerint nem meglepő, hogy akadnak kisebb problémák a koronavírus-vakcinákkal kapcsolatban,

hiszen a történelem során még sosem használták őket, és rekord idő alatt, mindössze néhány hónapon belül sikerült a vakcinákat kifejleszteni.

Így aztán természetes, hogy kisebb módosításokat kell eszközölni a hatásosság javítása érdekében. A szakember szerint megoldás lehet

  • egy harmadik dózis beadása,
  • az oltások közti idő hosszának módosítása,
  • vagy különböző a vakcinák keverése is.

Vagyis: a kínai oltóanyag nem tudja produkálni a beígért számokat, hiába vizsgálta be a magyar hatóság rekordgyorsasággal, ezt nem vették észre. Azért ártani nem árt, “oltakozzunk”!

Forrás

kínai

2 thoughts on “Vakcinamizéria! Visszavonulót fújt a “kínai Müller Cecília”, félremagyarázták a mondandóját vakcinahatékonyság-ügyben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük