A magyar egészségügy a Fidesz immár több mint nyolc éves uralkodásának az állatorvosi lova. A kórházak, intézmények többsége szinte lehetetlen körülmények között “működik”. Néhány kiemelt kórház kivételével, sok helyen elborzasztó állapotok uralkodnak. Naponta lehet olvasni arról, hogy órákat töltenek a betegek a sürgősségi osztályok folyosóin, anélkül, hogy bárki hozzájuk szólna.

Az egészségügyi intézmények többsége adósságban úszik,

gyakran még az alapellátás biztosításához is hiányzik a szükséges pénz. Gondolom szinte mindenki átélte, hogy nincs a betegnek gyógyszer, a wc-k ben -ha működnek– nincs papír, a mosdók koszosak, mocskosak, esetenként mindenre alkalmasak, csak arra nem, amire kellene. Az orvosok, a szakszemélyzet fizetése messze elmarad a kívánatostól, nagyon sokan külföldön keresik -az itteni bérük sokszorosáért –a boldogulásukat. Ma, talán nincs is nagyobb büntetés annál, mint betegként, kiszolgáltatottként kórházba kerülni. Aki már volt hasonló élethelyzetben,tudja miről beszélek.

- Hirdetés -

A várólisták – a sok ígéret ellenére – hosszúak, gyakran előfordul, mire a betegre sor kerül, már nem él

Megdöbbentő hallani, még a legsúlyosabb betegségek esetén is heteket, hónapokat kell várni az állami kórházakban arra, hogy a megfelelő ellátást megkezdjék. Napjainkban az egészségügyben szó sincs esélyegyenlőségről. Azok, akik tehetősek, akik megengedhetik, a magánellátás keretében lényegében azonnal hozzá jutnak a megfelelő kezeléshez, így életesélyeik is sokkal jobbak. Azok a milliók , akiknek erre nem telik, csak a jószerencséjükben bízhatnak. A szegénységben, a nyomorban élők, korán halnak.

Ilyen áldatlan állapotok közepette, vajon hogyan lehet gyógyítani,

miképp biztosítható, hogy a betegek időben szakszerű ellátást kapjanak. A körítésről már nem is szeretnék hosszasan beszélni, hiszen a közösségi oldal tele van hasonló képekkel. Nem is szólva arról, hogy az osztályokon milyen lehet az ellátás. Mi magunk is megéltük, hiszen mamának a lába másodszor a kórházban tört el, mivel nem volt olyan ágy, amelynek karfája lett volna, így leesett.

Hihetetlen, de sajnos igaz, főorvosi utasításra barkácsoltak később egy ilyen alkalmatosságot úgy, hogy odakötözték az ágy két végéhez, gézzel.Emlékszem arra is, hogy az eredetileg két ágyas szobában négy beteget zsúfoltak össze, annyi hely nem maradt, hogy a látogatók egy székre, le tudtak volna ülni.A kis szekrény a mozgásképtelen beteg háta mögött volt, így esélye sem volt még arra sem, hogy vizet igyon.

Talán sokan demagógnak fognak tartani, – ha ezen múlik – szívesen vállalom is

A Fidesz kormány több milliárdot költ -és önt a csókosai zsebébe-annak a reklámozására, hogy megvédi a magyar embereket. Könyörgöm, mondja már meg nekem valaki, a beteg kisgyermekek, felnőttek, nem szorulnak a pártunk és kormányunk védelmére? Ki a túró látott az országban az elmúlt években menekültet? Hiszen, nincs köztük olyan bolond, aki Orbán Magyarországán keresné a boldogulását. A hatalomhoz való görcsös kapaszkodás, a gyűlöletkeltés, az uszítás fontosabb, mint a magyar emberek élete? Ja, hogy ezzel választásokat lehet nyerni? Akkor mondja meg egyértelműen a Fidesz, hogy számukra nincs értéke az emberi életnek. Legyenek tökös, magyar kurucok,vágják ezt, az ország szemébe.Legalább tudjuk, mire számíthatunk.

Próbálja meg valaki kiszámolni, hogy hány százmilliárdot költ el a Fidesz, az “örökös miniszterelnök” hobbijára, a futballra

Tudja bárki, hogy mennyiért épültek és épülnek a foci szentélyei, amelyek ott állnak üresen. Nézők elmaradtak, foci már régóta nincs, már az csodaszámba megy, ha a labdába néha belebotlanak—a gyakorlatilag közpénzből, havi 5-8 millió között kereső–magyar sztárocskák. Nem vagyok jó fejszámoló, de szerintem egy gyermekkórház ügyeletén hétvégén, egy felcsúti focimeccs nézőinek a többszöröse fordul meg. Az ő “kényelmük”, az ő ellátásuk nem fontos ennek a kókler, pénzéhes bagázsnak.

Nekik is vannak gyermekeik – igaz van ,aki már a saját lábán áll – így, hogyan veszhetett ki belőlük a jóérzés, az emberség. Higgyék el, mindannyian szeretjük a gyermekeinket, unokáinkat, fáj a szívünk, amikor szenvedni, sírni látjuk őket. Bizony , akár még “ölni” is tudnánk azért, hogy nyílt törésekkel ne kelljen órákat jajgatva tölteniük, egy kórház sebészeti ügyeletén.

Napjainkban Magyarországon a fociba zsákszámra öntik a közpénzt

A miniszterelnök úgy viselkedik, mintha “Futbólia” nevű ország első számú vezetője lenne, a focinál talán csak a hatalmat és a pénzt szereti jobban. Azt is megtette, hogy a magyar futball és a Puskás ügyek nagykövetének nevezte ki, egyik bizalmasát. Egy kormányhatározat szerint, személyesen fogja felügyelni az új Puskás Stadion építését.Vajon mi lenne, ha a kedves vezetőnk, csak feleannyira tartaná fontosnak a gyógyítást, a gyermekéhezés felszámolását, mint a béka feneke alatt levő nemzeti focit? Vajon miért nem vállal személyesen szerepet az egészségügy gondjainak a megszüntetésében, a gyermekéhezés felszámolásában. Ha borsos, vezénylő tábornoki teendői mellett erre nincs ideje, akkor miért nincs a két területnek legalább miniszterelnöki biztosa?

“Csak” az ország jövőjéről, saját magunk, gyermekeink, unokáink életéről van szó!

Kapcsolódó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét