Vita a vitáról – Ki itt a sánta kutya?

Nem gyakori, hogy portálunkon kommentelők kommentjét kommentáljuk, de ezúttal nem állom meg. Ha már olvasónk megtisztelt azzal, hogy elolvasta írásomat, sőt megjegyzéseket is fűzött hozzá, kivételesen választ is érdemel, ha már az esetleges (esélytelen) miniszterelnök-jelölti vitáról mondott vitatkozó véleményt.

Egy hozzászólás itt: “Kérjük alázatosan…!? A petíció hiábavalósága”

„Bábú hívta ki vitára a jelenlegi kormányfőt! Ez a bábú – állítólag többszázezres választói bázis választotta meg – amióta az ellenzék “kormányfő jelöltje, jóformán mást se csinál mint hazája polgárainak egyes csoportjait negatív gondolatokkal szeretné megnyerni! Saját szavait cáfolja. Olyan mint a báb mozgatója, hiszen GYF saját családját, szüleit, pártjának tagságát átverte, sőt EU-t is megpróbálta de sikertelenül! Hazug emberrel nem szabad leállni vitázni, MZP is tudja, is hogy sánta kutyával áll versenyben! Másik! Olyan emberrel kellene vitázni, akit még a saját ellenzéke arra sem méltat, hogy meghívja az egyeztetésekre, hogy a javaslatait befogadja! Hazug emberek vezetik az ellenzáket! Hol vannak a becsületes ellenzékiek, miért hallgatnak?”

A tények olykor nem elég meggyőzőek

Tisztelt uram! Amennyire tudom, a laposföld-hívőket nem lehet meggyőzni arról, hogy a Föld gömbölyű, és kering a Nap körül, miközben forog, mint a motolla. Élnek köztünk vírustagadók, akik 40 ezer halottunk ellenére az oltás ellen papolnak. Mindmáig vannak megszállott fizikusok és matematikusok, akik próbálnak cáfolatot találni Einstein általános és speciális relativitás-elméletére. Tegyék. Joguk van hozzá!

Hozzászólásából számomra az derül ki, hogy Ön egyike a mozdíthatatlan Orbán-hívőknek, s tényekkel, érvekkel, gondolatokkal Önt nem lehet eltántorítani attól, hogy a szívének oly kedves vezetőt fenntartás nélkül kövesse. Ám tegye. Joga van hozzá!

Hanem amikor (csak mintegy ismételve a kormánypropaganda vádját) Ön leírja, hogy Márki-Zay Péter (aki speciel nekem nem kedvencem) Gy. F. „bábja”, akkor teljességgel figyelmen kívül hagyja, hogy MZP az ellenzék együttes támogatásával kétszer is választást nyert Hódmezővásárhelyen. Abban a városban, amely korábban a Fidesz egyik bázisa volt. Ön a számlálás tényei ellenére kétséggel fogadja az előválasztás MZP-re leadott több százezer szavazatát, és az ellenzéki jelöltek őszinteségét, de írásában erre más bizonyítéka nincs mint a 15 éve elhangzott, nevezetes őszödi beszéd néhány mondata, azokat is csak utalásképpen említi.

Ex cathedra kijelenti: „Hazug emberek vezetik az ellenzéket” és kérdezi: „Hol vannak a becsületes ellenzékiek? Miért hallgatnak?”

Macron és a jogállamiság

Uram! Emmanuel Macron francia köztársasági elnök aligha sorolható a magyar ellenzék vezetői közé, mégis azt mondta Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén.:

„Bár minden egyes uniós tagállam számára a jogállamiság volt az EU-hoz való csatlakozás alapja, látni lehet Európa határain, hogyan próbálják meg autoriter rezsimek aláásni a jog uralmát. A jogállamiság elleni támadás mögött ideológiai harc áll, amit támogatnak a különböző tekintélyelvű hatalmak. Ha nincs többé jogállamiság, önkényuralom jön”

Vajon kikre és mely államokra gondolt a francia elnök? Lengyelországot februárban, Magyarországot pedig márciusban hallgatják meg az uniós tagországok miniszteri tanácsában a jogállamiságot érintő 7-es cikkelyes eljárással kapcsolatban, (Telex)

Nos, talán az EU soros elnökeként Franciaország első emberének is joga van a vélemény-alkotáshoz, ámbár Ön ennek olvastán természetesen megteheti, hogy Macron álláspontját a Soros-birodalom mesterkedésének minősíti. (Megteszik ezt nálunk majd felelős személyek.)

A magyarok szegénysége

De talán érdemes az Eurostat néhány adatát is bevonni az érvelésbe, ha már tényekkel is dolgozunk:

„Bár uniós összehasonlításban a magyar háztartások relatíve jól vészelték át 2020-at, ez mit sem változtat azon, hogy egyetlen ország van az EU-ban, ahol kevesebbet költenének: Bulgária. Vagy ha úgy tetszik, az EU-ban a magyaroknál csak a bolgárok élnek rosszabbul” (Eurostat-hvg-Népszava)

Nos hát! Ki itt a sánta kutya?

Az ellenzék (MZP) szerint Orbán Viktor Magyarországon kivégezte a jogállamot és pocsék, korrupt gazdaságpolitikájának következménye a nemzet relatív szegénysége. Akkor most Macron és az Eurostat nálunk az ellenzék zsoldjában áll? Mindenki más hazudik, csak a Fidesz nem? És kik lennének a „becsületes” ellenzékiek, akik hallgatnak? Ön nem érvel, nem bizonyít, csak állít és igazságot oszt – éppen úgy, mint bálványa és annak gátlások és minimális politikusi, sőt emberi tisztesség nélküli követői. (Itt és most ez is csak állítás, de van mögötte bizonyítékként 12 év rémes orbáni kormányzás.)

Hinni és tudni

Ha már vette a fáradtságot és elolvasta írásomat, sőt reagált rá, esetleg érdemes a Fidesz-uralta forrásokon kívüli más híranyagok és szerzők alapján is tájékozódni. Hátha onnan ismerheti meg a valóság legalább egy szeletét. Van még néhány független orgánum, és vannak külföldi konzervatív lapok, Önnek is jó lenne tudni, hogy azok mit írnak Orbán Viktor birodalmáról. Alkalmasint talán Ön is rátalálna a becsületes, nem hallgató ellenzék hangjára. Megtudhatná például azt is, hogy Orbán Viktor valójában miért nem áll ki nyilvános vitára kihívójával. Ön szemlátomást nagyon hisz Orbán Viktornak és pereputtyának. De hinni és tudni – bizony nagyon különböző dolgok.

 

Vita a vitáról –  Ki itt a sánta kutya?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest