Hatalmas vita Kálmán László közösségi oldalán!

Kálmán László nyelvész, közíró közösségi oldaláról sok közéleti vita terebélyesedett ki. A mostani szóváltás azonban példátlan, úgy témáját, mint súlyát tekintve, hiszen nem kevesebbről, mint a jövő tavaszi EU választás végeredményének várható következményeiről szól. A szerző azt sem rejti véka alá, hogy szerinte – márcsak önvédelemből is – hogyan kellene az uniónak reagálnia.

A bejegyzés

Valakinek fel kellene világosítania az EU-t, hogy ha az EP-választások előtt nem vonja meg Magyarországtól azt a jogot, hogy küldötteket küldjön oda, akkor az egész EP-t járatja le és teszi teljesen nevetségessé (ha eddig nem lett volna az). Pontosan tudniuk kell, hogy a magyar kormány számolatlanul dönti a közpénzt propagandába és kampányba (és ez az EP-választások előtt csak fokozódni fog), valamint hogy a tömeg”tájékoztatás” elérését már monopolizálta (apró résekkel, de azok is direkt jól jönnek neki). Aki ezek után egy itteni választás eredményeit elismeri, és az itt megválasztottakat elfogadja saját képviselőinek, arra nem mondható többé, hogy valamiféle “demokráciának” akár a látszatát is fenn akarná tartani.

[Utólagos kiegészítés: nyilván nem zárhatják ki előre Magyarországot az EP-választásokból, csak ha az EU-ból is kizárják vagy ilyesmi. De ha így nem megy, akkor a választások után kell bejelenteniük, hogy nem ismerik el az eredményeiket (úgyis küldenek majd megfigyelőket, azok ezt kimondhatják). Kéne írni nekik, hogy ha ezt nem teszik meg, akkor a saját hitelességüket nullázzák le.

A következő oldalon, válogatás a kommentekből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük