A bűnszervezetek pénzcsapjait zárnák el azok az új szabályok, amelyekről a héten szavaznak a képviselők az Európai Parlamentben.
[mnky_ads id=”3427″]
A tagállamok bűnszervezetek elleni harcát, a pénzügyi forrásaik elzárását segítik az új szabályok, amelyekről csütörtökön szavaz az állampolgári jogi szakbizottság. A cél, hogy hatékonyabban fellépjenek a terrorizmus és a szervezett bűncselekmények ellen.

Az EP terrorizmussal foglalkozó különbizottsága megbeszélést tart Michael O’Flaherty, az EU Alapjogi Ügynökségének igazgatója és Jacques Toubon francia jogvédő részvételével. A találkozó fókuszában az áll, hogyan lehet biztosítani, hogy ne sérüljenek az emberi jogok a terrorizmus elleni fellépés során.

- Hirdetés -

Hormonháztartást károsító anyagok

A környezetvédelmi szakbizottság csütörtökön szavaz az Európai Bizottság javaslatáról, amely új határértéket állítana fel a „biszfenol A” típusú, hormonháztartást károsító anyag használatára az olyan lakkokban és bevonatokban, amelyek élelmiszerekkel kerülnek érintkezésbe.

A Parlament 2016-ban azt kérte, hogy teljes mértékben tiltsák be a „biszfenol A” használatát minden olyan anyagban, amely érintkezésbe kerülhet élelmiszerrel.

A képviselőcsoportok a jövő heti plenáris ülést készítik elő, ahol többek között Bulgária, az EU soros elnöke ismerteti a következő hat hónapra vonatkozó prioritásait, és a képviselők szavaznak a tiszta energia csomagról.

Forrás: Európai Parlament
[mnky_ads id=”3427″]
Kerítésen túl

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét