BanánköztársaságKiemelt hírek

Viva España! – Milyen helyre is költözik Orbán Ráhel?

Viva España! – Milyen helyre is költözik Orbán Ráhel?

Bejárta a sajtót, hogy Orbán Viktor lánya és az OLAF-jelentések szerint korrupciógyanús ügyletekben érintett veje, Tiborcz István elköltözött Magyarországról és Spanyolországban kezdenek átmeneti, új életet. A család Marbellán telepedett le, ahol nem csak a lakhatás, de a magániskolák sem olcsók: a megjelent tényfeltáró cikkek szerint Orbán Viktor unokája havi kétmilliós tandíjért járhat majd az egyik helyi intézménybe.

Pénz persze van bőven, ezt tudjuk.

Arról viszont kevesebben beszélnek, hogy azt a Spanyolországot választotta a Fidesz miniszterelnökének családja Magyarország helyett, amelyet egyébként baloldali kormány vezet, méghozzá példaértékű módon.

Talán, ez is közrejátszott abban, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István nem a kipcsak-rokonságunkhoz tartozó kazahsztáni, hanem inkább a nyugat-európai spanyol tengerpart mellett döntött.

De nézzük, hogy milyen lehetőségeket, szolgáltatásokat is kapnak majd a baloldali spanyol kormánynak köszönhetően:

1. Ugyan az Orbán-Tiborcz házaspár nyilvánvalóan nem szorul majd rá, de Spanyolországban létező intézmény a szociális alapjövedelem, vagyis egy 462 és 1015 euró közötti összeg (bevétel és családi létszám függő), amelyet azok kapnak, akiknek nincs munkájuk, nincs bevételük.

Ha esetleg tehát mégis megszorulnának Marbellán, akkor több szociális ellátást kapnak, mint Hatvanpusztán.

2. Míg Magyarországon az álláskeresési járadék, vagyis a munkanélküli támogatás alig három hónapig jár csak (az ellenzék régóta követeli ennek kilenc hónapra emelését; Karácsony Gergely népszavazást is kezdeményezett az ügyben), addig Spanyolországban ez minimum négy hónap, de akár két év is lehet.

3. Az egészségügy és az oktatás színvonala miatt sem kell Tiborczéknak aggódnia, a jelenlegi baloldali kormány ugyanis folyamatosan emeli a két szektor GDP-arányos támogatását. Miközben Magyarországon az Orbán Viktor vezette kormány miatt például az egészségügyre az európai átlag alatti finanszírozás jut.

4. A baloldali spanyol kormány számára kiemelten fontos a környezetvédelem és a klímakatasztrófa elleni harc. Miközben az Orbán-kormány amolyan donaldtrumpi mélységekben beszél a fenntarthatóságról, addig a szociáldemokrata Pedro Sánchez vezette spanyol kabinet 2040-re már az előállított energia 85-95 százalékát megújuló forrásokból fogja megtermelni. A Fidesz miniszterelnöke pedig orosz hitelből épülő atomreaktorral.

5. Ha az egyre erősebb és állami szinten hergelt homofóbia zavarta a fiatal párt, akkor sincsen semmi baj, mert Spanyolországban nyitott és befogadó társadalommal találkoznak majd. Ott nem kell befóliázni azokat a könyveket, amelyekben meleg karakterek vannak. A jelenlegi spanyol belügyminiszter is vállaltan meleg, ez Marbellán senkit nem érdekel.

+1: A spanyol közbeszerzésekkel majd azért nekik is vigyázni kell, mert szemben a Fidesz-kormánnyal a spanyol vezetés csatlakozott az Európai Ügyészséghez és náluk nem a kormányfő páholybarátja a legfőbb ügyész…

Forrás

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Viva España! – Milyen helyre is költözik Orbán Ráhel?

About Author

Szólj hozzá!