Mint arról beszámoltunk, a Hadházy Ákos nevével fémjelzett aláírásgyűjtési akció keretében 680.000 aktív honpolgár aláírásával fejezte ki véleményét Magyarország Európai Ügyészséghez való csatlakozásról.


Kormányzati „kit érdekel?”

Hadházy közösségi oldalán számolt be a fejleményekről, arról, hogy milyen lazás és pofátlanul tesz a regnáló és kijelölt képviselője a népakaratra:

“Egy hónapja, mikor bemutattuk a 680 ezer aláírást az Európai Ügyészségért, levelet írtam Trócsányi Lászlónak, hogy tekintse meg a papírokat. Ő a legilletékesebb az ügyben, akkor még miniszter volt, de már megválasztott EP-képviselő és persze tudni lehetett, hogy ő lesz a magyar kormány jelöltje az Európai Bizottságba.

fotó: H.Á. facebook

„nincs hatásköre”

Most jött válasz Völner Pál államtitkártól, aki elképesztő módon azt írta: „nincs hatásköre” megtekinteni az aláírásokat, vagyis szerinte neki és a miniszternek nem kell meghallania, mit üzen 680 ezer magyar állampolgár.

fotó: H.Á. facebook

Ellenben Völner úr fenyegetőzik:

a propagandaosztályon írt sablonszöveg szerint hatósági intézkedést és büntetőjogi következményeket emleget, mert úgymond megsértjük az adatvédelmi előírásokat. Arról nincs egy sor sem a levélben, hogy miért is nem kívánnak csatlakozni az Európai Ügyészséghez, hiszen elfogytak az érvek, nem lehet többé fenntartani a központosított korrupciót, és özben ráfogni, hogy a „magyarok” nem akarják a felelőségrevonást.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét