Volner látszólag magával szúr ki, de nem kell aggódni: a Fidesz majd honorálja a szívességet neki, vagy a Mi Hazánknak!

Nocsak. A Fidesz kapkodva keresi, melyik választási trükk a legjobb neki. A törvényelőkészítő bizottságban támogatták Volner János (azelőtt a Mi Hazánk, ma a nemrég alapított „Volner párt” politikusa) módosító indítványát a választási törvényhez. Akkor pedig valószínű, hogy a plenáris ülésen is elfogadják.

Eszerint most már 70 körzetben kellene saját jelölttel indulnia annak a pártnak, pártszövetségnek, amelyik listát akar állítani

Volner látszólag magával szúr ki: a saját minipártja dolgát nehezíti. De nem aggódom: a Fidesz majd honorálja a szívességet neki, vagy a Mi Hazánknak.

Ez azt jelenti, hogy a Fidesz döntötte el az ellenzék helyett:

nincs más út, mint az egyetlen közös lista, már két lista sem fér meg egymás mellett. Én ugyan mindig a közös lista híve voltam, de kikérem magamnak, hogy a Fidesz döntse el helyettünk az ellenzék taktikáját.

És tartok tőle, lesz ez még rosszabb is, nem vagyunk a módosítgatások végén.

Viszont legalább látszik, mire készülnek

Azt már kénytelenek tudomásul venni, hogy az ellenzék közösen indul. Jobb híján arra veszik az irányt, hogy ha a közös listából mégis sikerül valakit kiénekelniük, azzal minél nagyobb kárt okozzanak az egyéni körzetekben is. Először a szokásos epeömlésekkel „összegyurcsányozzák” a közös listát. Ez a többségre már nem hat, de ők másképp gondolják. Ha tudják, feltámasztják a rossz érzést a Jobbik és a Momentum választóinak egy részében.

Aztán majd mindent megtesznek, hogy ezen vagy máson vitát szítsanak a pártok között

Amelyiket tudják, lejáratják, mindennel megvádolják, abban a reményben, hogy legalább az egyik párt megijed a kompromittálódástól, és inkább külön listát állít. Akkor pedig a körzetek több, mint kétharmadában jelöltet is kell produkálnia, és oda az egy az egy ellen szándéka. (Most a kezdettől külön indulást tervező Kétfarkú Kutya dilemmájáról nem is beszélek.)

Szóval, kedves ellenzék, tessék vigyázni!

Sározni persze akkor is fognak, ha semmi alapja, de mostantól kétszeres figyelem kell arra, hogy ne is legyen. Sem az önkormányzatokban, sem máshol.

Nem, dehogy a Fidesz kedvéért!

Az én kedvemért. A mi kedvünkért. Az ellenzékben bízó választó kedvéért. Mert ezt a bizalmat tekintik céltáblának, erre fognak lőni.

Titanic

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük