A mai felfordult világunkban sem hihető, hogy egy olyan méretű folyó, mint a Duna, egyszer csak eltűnik. Pedig a felvételek tanulsága szerint Esztergomnál megtörtént….

A kánikula a bűvész, vagy valami egészen más….

A minap az a hír borzolta a kedélyt, hogy Budapesten, a Gellért hegy lábánál kibukkant az Ínség-szikla, ami nem mindennap látható. Mára Esztergomnál érte váratlanul az arra járókat, hogy a Duna helyén száraz lábbal lehet sétálgatni. Mi történik?

- Hirdetés -

A 24.hu egyik olvasónktól kapott drónos felvételen nagyszerűen látszik, hogy a város melletti szigetet leválasztó, a Kis-Duna sétány mellett található ágból szinte teljesen eltűnt a víz, lényegében száraz lábbal át lehet kelni ott, ahol normál esetben komótosan hömpölyög a víz.

A hétköznapinak semmiképp nem nevezhető esztergomi vízhelyzetről több drónos felvétel is készült, és az egészen gyönyörű videókon nemcsak a Kis Dunaként ismert ág vízhiányát lehet megcsodálni, de a Párkányig nyúló Mária Valéria híd szomszédságában lévő területeket is, ahol már egészen mélyre be lehet sétálni anélkül, hogy az ember cipője vizet érne – Szlovákiába persze még nem lehet átgyalogolni, és nagyon reméljük, hogy ilyen állapotokról soha nem is tudunk majd felvételeket közölni.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét