Volt, nincs Carson Coma koncert a brüsszeli magyar intézetben – Még jó, hogy nálunk nincs diktatúra-cucc….

„…hát kedves Brüsszel, tegnap egy ilyen hírt kaptunk. Kár, mert izgatottan vártuk. Szomorúan állunk a fejlemények előtt, reméljük minél hamarabb lesz alkalmunk bepótolni a találkozás.” – írta Instagram oldalán a Carson Coma, mert mégsem lépnek fel a brüsszeli Liszt Ferenc Intézetben, miután 6 nappal az esemény előtt lemondták a koncertjüket.

Tessék mondani Oszkó-Jakab Natália, mi történt?

Állítólag rászervezés miatt egy héttel a dátum előtt lemondták a Carson Coma brüsszeli koncertjét.

„Az esemény törlése nem sokkal azután történt, hogy a zenekar kiadott egy nagyon erősen kormánykritikus dalt és klipet, illetve a frontember egy kecskeméti koncerten fakadt ki a tanáraikért tüntető diákok és egy mém miatt a kollégiumából kirúgott fiú esete miatt

– hívta fel a figyelmet a Telex az összefüggésekre. Az együttes dobosa szerint a Liszt Ferenc Intézet azzal érvelt nekik, hogy egy másik programot szerveztek arra a napra.

„Nem találkoztunk még soha olyan helyzettel, hogy hét nappal a fellépés előtt lemondják a koncertünket. Nagyon sajnáljuk, mert nagyon vártuk a koncertet. Ennél többet mi egyelőre nem tudunk mondani az egészről.”

Forrás: Carson Coma Instagram

A portál a Liszt Ferenc Intézet telefonszámán érdeklődött, ahonnan Oszkó-Jakab Natáliához irányítottak minket.  (A brüsszeli Liszt Ferenc Intézetnek a magyar kormány, azon belül is a Kulturális és Innovációs Minisztérium a fenntartója. Az intézmény igazgatója Oszkó-Jakab Natália, Oszkó Péter volt pénzügyminiszter felesége, a Művészetek Völgye általános igazgatója, aki a Forbes szerint a harmadik legbefolyásosabb magyar nő a kultúrában. Mindemellett jó kapcsolatban vannak Orbán Ráhel turisztikai körével, és 2021-ben még a Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnökének is választották.) Őt kereste a Telex telefonon is, végül a Messengeren annyit írt, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium sajtóosztályát keressük. Őket telefonon nem lehetett elérni, az emailükre cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.