Vona Gábor: azt hittem, hogy a Johnny Depp-ügynél nincs bulvárabb téma ma a világban, de úgy tűnik, hogy a Jobbik gondoskodott arról, hogy legyen! - Városi Kurír

Sorting by

×

Vona Gábor: azt hittem, hogy a Johnny Depp-ügynél nincs bulvárabb téma ma a világban, de úgy tűnik, hogy a Jobbik gondoskodott arról, hogy legyen!

Tragikomédiának tartja Vona Gábor volt Jobbik-elnök azt, ami egykori pártjában zajlik. A Második Reformkor Alapítvány alapítója a Spirit Fm Aktuál című műsorában úgy fogalmazott: „azt hittem, hogy a Johnny Depp-ügynél nincsen bulvárabb téma ma a világban, de úgy tűnik, hogy a Jobbik gondoskodott arról, hogy legyen”.

Hirdetés

Mi robbant fel a jobbikban?

Vona Gábor úgy vélekedett, már nem lehet politológiai, vagy racionális szempontokkal megfejteni, hogy mi is zajlik a pártban, személyi konfliktusok és személyes ellentétek halmozódtak fel, majd „fölrobbantak”. Mint fogalmazott, nem lehet kijelenteni, hogy vége a pártnak, de álláspontja szerint a tendencia mindenképpen ez.

A Jobbik volt elnöke azt is érdekesnek találta, hogy miközben Jakab Péter frissen újraválasztott elnökként korábban azt kérte, hogy érjen véget a kifelé beszélés, mégis egy Facebook-posztban jelentette be, hogy azt a személyt, akit ő egyébként a párt „léleksimogatójának” és a fő helyettesének választott, kizárná a pártból.

Így látja Jakab Péter

Vannak pillanatok, amikor egy pártelnöknek nagyon nehéz döntést kell hoznia. Potocskáné Kőrösi Anita az elmúlt években végzett gazdasági, szakmai munkájával kiérdemelte a feltétlen bizalmamat. Ezért jelöltem őt elnökhelyettesemnek a Jobbik tisztújításán.
Aztán történt valami. Nem tudom mi, csak azt, hogy a bizalmamat élvező ember hirtelen a távollétemben úgy dönt, elnöki jogkört ragad magához, semmibe veszi a törvényeket, és mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni zúzni. Elnökhelyettesként többek között utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt. Kész, vége, nincs tovább. Vagy épp engem, mint frakcióvezetőt megkerülve utasítja a hivatalomat szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül, írta többek között  közösségi oldalán a Jobbik elnöke:

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.