Sorting by

×

Vona Gábor szerint belharcok dúlnak a kormányban és körülötte is, ennek eredménye lehet a Schadl-ügy

Vona Gábor a Jobbik alapító elnöke a politikai frontvonalról visszavonulva (bukva), mint orákulum, a politikai ügyek nagy tudora tért vissza a televíziók képernyőire A Második Reformkor Alapítvány alapítója most a Schadl-ügy hátteréről rántotta le a leplet,  ami szerinte nagy kárt nem okoz a Fidesz számára, és azoknak a feleknek sem, akik egymással harcolnak.

Ki a jó ellenfél?

Vona Gábor szerint a járványkezelés gondot okozhat a kormánynak a választáson. A Második Reformkor Alapítvány alapítója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt: Orbán Viktor mindig olyan ellenfelet szeret magának választani, akit le tud győzni, de a vírus nem ilyen. Kulcsfontosságúnak nevezte, hogy Orbán Viktor hogyan reagál a járványra, mert a bizonytalan tömeg számára nem csak az lehet probléma, ha túl könnyen kezeli a járványt, de az is, ha túl keményen.

„A Mi Hazánk például felépített egy politikai imidzset, ha jól érzékelem, a Jobbik is elkezdett ezeken a húrokon pengetni”

– mondta a műsorban.

 

Egyenes Beszéd

Kitől fél a Fidesz?

A Fidesznek a választásokon komoly fejtörést okozhat a járvány gazdasági része is Vona Gábor szerint, illetve a botrányok is. Vona úgy véli, ezek nem kiszámítható dolgok.

„A Fidesz jelen pillanatban az ellenzéktől fél. Az ellenzék jelenleg egy jól kiszámítható stratégia mentén halad. A Fidesz számára ezek a kiszámíthatatlan események lesznek problémásak. Ha megnézzük a rendszerváltozás óta eltelt választásokat, talán 2002 kivételével az összes választási fordulat, amikor valaki megbukott kormányon, az összekapcsolódott valamiféle nemzetközi folyamattal, válsággal. Most könnyen elképzelhető, hogy ilyen nemzetközi helyzetben vagyunk, ami a Fidesz számára óriási veszélyt jelent”

– fejtette ki.

Ki áll a botrány mögött?

A Schadl-üggyel kapcsolatban arról beszélt, a jelekből azt látja, a kormányon belül zajlik egy harc, szerinte nem az ellenzék áll a botrány mögött. Úgy véli, magas rangú szereplők ütköznek egymással. Megérzése szerint ez nagy kárt nem fog okozni a Fidesz számára, mert ez nem érdeke a kormánynak, és azoknak a feleknek sem, akik egymással harcolnak.

Kapcsolódó

Vona Gábor

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.