Vona nem indul a Jobbik tisztújításán, mandátumát sem veszi át

Vona Gábor nem méreti meg magát a Jobbik tisztújításán és listás parlamenti mandátumát sem veszi át.
[mnky_ads id=”10551″]

A leköszönő pártelnök ezt hétfőn a Facebook oldalán tette közzé, jelezve: benyújtotta lemondását, amelyet a Jobbik elnöksége elfogadott.

Azt írta: a választási eredményért a Jobbik miniszterelnök-jelöltjeként egyszemélyi felelősséget vállalt, s mivel a választási győzelem nem valósult meg, tartotta a szavát.
[mnky_ads id=”10552″]

Vona Gábor ismét kiállt amellett, hogy a Jobbik az ország második legerősebb pártja és az ellenzék egyedüli igazi ereje.

“Mindent meg fogok tenni azért, hogy ez a közösség a következő időszakban még erősebbé váljon, de 12 év után immáron nem elnökként” – fogalmazott, megköszönve több mint egymillió embernek, hogy vasárnap támogatta a pártot.

Azt ígérte nekik, hogy a Fidesz kétharmada ellenére is folytatják a küzdelmet egy biztonságos, élhető, szabad és igazságos Magyarországért.

A Jobbikra ezután is minden magyar ember számíthat, éljen bárhol a világban – nyomatékosította, bejegyzését a Jobbik mottójával zárva: “magyar szívvel, józan ésszel és tiszta kézzel”.

Novák megemelte a kalapját, Mirkóczki kiakadt Vona döntésén

“Vona Gábornak e lépése előtt le a kalappal: korrekt, férfias vállalás” – így vélekedett Novák Előd, miután Vona Gábor bejelentette: visszavonul a politikától.

Mikróczki Ádám, a Jobbik szóvivője az ATV Híradónak elmondta: ha valaki, ő biztosan tudja, hogy Vona Gábornak milyen szerepe volt az elmúlt évek és úgy egyáltalán a Jobbik életében, sikereiben, adott esetben kudarcaiban, de ez nem egyszemélyes felleősség semmiképp.

“Akik most tort ülnek az ő döntése fölött, a helyén már előre marakodnak, eljön az idő, amikor rá fognak jönni, hogy nyomába se fognak érni Vona Gábornak”.

Mirkóczki Ádám hozzátette: biztos abban, hogy a többség nem akarja elfogadni Vona döntését, szerinte ugyanis akik nem értettek egyet a néppárti folyamattal, kisebbségben vannak.

(Forrás: MTI, atv.hu)

Kapcsolódó:

Nagy bajban az ellenzéki pártok

[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük