Sorting by

×

Vona Gábor felocsúdva meglepetéséből megfejtette a Márki-Zay rejtélyt: “elnyeli-e őt is a félhomály, vagy ő lesz-e a szoba új főnöke?”

Sokaknak okozott meglepetést, amit az előválasztás eddigi eredményeiből kiderült: Márki-Zay Péter harmadikként futott be a miniszterelnök-jelölt posztra. Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke megfejtette, mi történhetett.

“A Márki-Zay Péter által okozott meglepetés öt eleme

Amikor ezt a posztot írom még nincsenek végleges eredmények, de egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Dobrev Klára és Karácsony Gergely mellé a hódmezővásárhelyi polgármester fut be a dobogóra, ami óriási meglepetés. Nehezen tudtam volna még egy hete is elképzelni, hogy elcsípheti a harmadik helyet, úgyhogy meg kell követnem Hont Andrást, aki erről győzködött.

De mi lehet akkor a meglepetés oka? Meggyőződésem szerint Márki-Zay kívülálló szerepe, az „ellenzék ellenzéke” pozíció, amelynek 5 faktora volt.

1. A pártokon kívül

Számtalan interjúban elhangzott, hogy ő nem a pártok, hanem a civilek jelöltje. A pártok igyekeztek akadályozni is, pl.: több jelöltjének nem adtak befogadói nyilatkozatot.

Sem kiköpni, sem lenyelni nem tudták.

Mivel az ellenzéki pártok támogatottsága kisebb a kormányváltást akarókénál, így van egy tömeg, amely elzavarná Orbánt, de nem bízik az ellenzékben. Őket szólította meg Márki-Zay.

2. A baloldalon kívül

Az ellenzék programja lényegében kiszámítható baloldali program, miközben a magyar társadalom többsége a különféle szociológiai kutatások szerint meg inkább jobboldali. Tehát Orbánt nem balról, hanem jobbról lehet megverni.

MZP ebből indult ki, és másoktól nem zavartatva vághatta ki a nemzeti-keresztény szeletet az összellenzéki tortából.

3. Az ígéreteken kívül

A politikával foglalkozó közönség már megszokhatta, hogy a pártok a választások előtt a csillagokat is leígérik az égről. Most sem volt másképp. Sokszor tragikomikus sci-fi verseny zajlott a jelöltek között, ki tud nagyobb jólétet ígérni kevesebb munkáért.

Az örökké termő fáról szóló demagóg álmokat egyedül Márki-Zay Péter merte szétverni, de úgy tűnik, nincsenek kevesen, akik pozitívan rezonáltak erre.

4. A híreken kívül

Az ellenzéki nyilvánosságon belül Márki-Zay nem kapott sok teret. Nem csak azért, mert vidéki polgármesterként nem tudott annyi rádió- vagy tévészereplést elfogadni, hanem mert a pártok leuralták ezt a teret.

A hátrány mégis előnyévé vált, mert egyrészt erős, címlapgyanús mondatokra sarkallta, másrészt az online térben fokozatosan kialakult egy MZP-kultusz. (Puzsér Róbert is támogatásáról biztosította.)

5. A fővároson kívül

Aki 2022-ben le akarja győzni a NER-t, annak vidéken is tudni kell nyernie. Jakab Pétert leszámítva erről egyedül Márki-Zay Péter beszélt.

Amíg az ellenzék sokszor megrekedt a főváros komfortzónás buborékjában, addig MZP hatékonyan és hitelesen tudott arcélt mutatni azon vidéki szavazóknak, akiknek nem volt stabil pártszimpátiájuk.

Márki-Zay Péter tehát egy többszörösen kívülálló jelölt volt

Protest a protestben. Sikeres szereplése tehát erős üzenet az ellenzéki pártoknak is. A hatpárti egyeztetések félhomályos szobájába most nagyon erős legitimitással robbant be egy outsider szereplő.

Hogy elnyeli-e őt is a félhomály, vagy ő lesz-e a szoba új főnöke, az a következő két hét kérdése.

Dévényi István is tudni véli a tutit!

“Szuper, meg is van az ellenzéki győzelem legvalószínűbb receptje!

Karácsony Gergely az előválasztás második fordulójában visszalép Márki-Zay Péter javára, ezzel kiüti a “Stop Gyurcsány, Stop Karácsony kampányt”.
Márki-Zay Péter pedig az erős másodlagos preferenciákkal bíró Karácsony támogatóival megnyeri a miniszterelnök jelölti vetélkedést Dobrev Klárával szemben, ezzel kiütve a Gyurcsányozásra épülő Fidesz narratívát.

És akkor mindenki nyugodt szívvel mehet szavazni jövő tavasszal: azok is, akik valamely ellenzéki párt hívei, meg azok is, akik megújulást szeretnének, sőt, még azok is, akik a NER-rel együtt pokolba kívánják valamennyi ellenzéki pártot.”

Kapcsolódó

 

Vona Gábor felocsúdott meglepetéséből és megfejtette a Márki-Zay rejtélyt! - Elnyeli-e őt is a félhomály, vagy ő lesz-e a szoba új főnöke?

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

4 hozzászólás

 • 2021.09.30 - 09:37
  Közvetlen hivatkozás

  Örülök,hogy Vóna màr megértette MZP szerepét. Kàr hogy nem 4évvel ezelött,mert akkor talàn most még több ember merne pàrtérdekek helyett az orszàg ,és az összefogàs értékeit előtérbe helyezni😍

  Válasz
 • 2021.09.30 - 23:25
  Közvetlen hivatkozás

  vona!
  selirálhatsz bármit,a márky zay nem a valódi civileket képviseli
  ő csak jó időben, jó helyen volt, s most hülyíti az embereket.
  a lázárféregből elegük volt már a vásárhelyieknek is, és csak ez a nagypofájú csuti gecista vallásos majom mert előállni.
  persze megtehette, hisz a csuti geci kreálta, mint anno a puha szarba szöget verni karácsonyt is.
  árulót küldött a hülyék közé, azok örömére, s az azok a hülyék fel is nyalták
  amennyiben kíváncsi vagy, kik képviselik a valódi civileket, kiknek van fent a neten a javaslatuk 2010 második fele óta, akkor mellékelem olvasd el figyelmesen!
  .
  RADIKÁLIS DEMOKRATÁK

  a demokrata nem fél
  a RADIKÁLIS DEMOKRATA nem fél akár radikális eszközökkel fellépni a demokrácia érdekében, védelmében.
  a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK egy olyan szervezet, melynek a hatalom megszerzése, de nem hosszú távú megtartása a célja.
  amennyiben később igény mutatkozik, abban az esetben párttá is alakulhat, de nem ez a legfőbb célja.
  integrálni, tömöríteni kívánja azokat a természetes személyeket, s szervezeteket – pártokat, civil szervezeteket, mozgalmakat, s mindenkit – akik érdekeltek a demokrácia, a jogállam teljes egészének helyreállításában, újbóli megteremtésében.
  tagja lehet mindenki, korra, nemre, rasszra, vallási identitásra tekintet nélkül.
  PROGRAMJA
  jelen helyzetben, magyarországon nem lehet más célja egy demokratának, mint az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői
  TELJES KÖRŰ, ÉS VÉGLEGES ELSZÁMOLTATÁSA, FELELŐSSÉGRE VONÁSA
  a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK a magyar politikában – jelenlegi meghatározásuk alapján – addig vesznek részt, míg segítségükkel az orbáni diktatúra felszámolása, s a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása meg nem történik. .
  amennyiben békés úton – úgy tűnik nem ez lesz a megoldás, sajnos – céljaik elérhetőek, abban az esetben a következőt kell tenni:
  chartát kell elfogadni csatlakozóra nézve, mely a következőket tartalmazza:
  minden csatlakozó szervezet, párt, természetes személy egyenlő.
  amint a választásokon sikeresen megbuktatjuk az orbáni diktatúrát, a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK alakítanak kormányt, mely szigorúan szakértői kormány kell legyen, s ez a kormány felelős, és kötelezett, hogy a kitűzött célokat megvalósítsa.
  ha és amennyiben ezek eléréséhez több mint egy választási ciklus, avagy kevesebb, mint egy választási ciklus szükséges akkor addig áll fent a szövetség.
  a chartának, illetve nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK által létrehozott szövetség a csatlakozott szervezetekkel addig áll fent, míg a fenti célok meg nem valósulnak.
  ha választásokon akarjuk megdönteni az orbáni diktatúrát, úgy minden szervezet, párt és természetes személy, aki az együttműködésben részt vesz, jelöl, illetve jelöltet ad, avagy tagja indul a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK választási szövetség keretén belül, aláírásával elfogadja, s egyben nyilatkozik arról, hogy addig az együttműködés résztvevője, míg a győzelem következtében a kitűzött cél, azaz a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása, illetve az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői teljes körű, és végleges elszámoltatása, felelősségre vonása meg nem történik.

  amint a kitűzött célok megvalósulnak, a szövetség szakértői kormánya rendkívüli választásokat ír ki, melynek lebonyolításáért felelős, s annak végéig, az új kormány létrejöttéig ügyvezető kormányként tevékenykedik tovább.
  a rendkívüli választásokon, minden csatlakozott szervezet önállóan, avagy az általa meghatározott szövetségben vesz részt.
  a jelenlegi orbáni diktatúra egyetlen képviselője, támogatója, tagja, szervezeteinek tagja, segítője, támogatója nem vehet részt. a közéletből, az állami, állami vállalati szerepvállalásból örökre, végérvényesen ki kell őket zárni.
  akiket kell, lehet, s lehetőség van rá elzárásos büntetésre kell ítélni, akik elmenekültek az országból – sok lesz ilyen – azokat fel kell kutatni, hazahozni, s bíróság elé kell állítani.
  amennyiben célszerű, akkor az általuk hozott, akár visszamenőlegesen alkalmazott törvényeket kell alkalmazni rájuk nézve. a teljes körű vagyonelkobzás – az elmentett vagyonok is, melyek strómanok, leszármazottak, rokonok kezén vannak – meg kell történjen.

  A RADIKÁLIS DEMOKRATÁK felelősséget vállalnak arra, hogy a “rendszerváltást” követő minden közérdeket sértő titkosított dokumentumot nyilvánosságra hoznak bármilyen pártérdekre tekintet nélkül!

  nem kívánunk asszisztálni a jelenlegi “politikai elit” gazemberségeihez, tolvajlásaihoz, s ebbe beleértjük a magukat akár politikai elemzőnek nevező párt jumpereket – ilyen tölgyessy félékre gondolunk! – is!

  kíméletlenül kell elbánni mindenkivel, mert az országnak meg kell tisztulnia, hogy csak és kizárólag a teljesítmény, a munka, az értéket teremtő munka legyen az előrejutás, a boldogulás útja, nem pedig a korrupció, a sógor-koma, alá és fölérendeltségű, feudális, illetve haveri osztogatás.

  Tisztelt Hölgyeim, és Uraim!
  azt gondolom, hogy csak és kizárólag ez a lehetséges út, melynek következtében az ország kiléphet a jelenlegi
  .
  BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
  .
  által létrehozott szörnyű állapotából!
  a radikális szót, mint olyat kéretik NEM FÉLREÉRTENI!
  nem konzervatív-gyógyszeres kezelés kell az országnak, hanem radikális műtéti beavatkozás!
  amit ki kell metszeni, azt ki kell metszeni, vagy maga a test, az ország pusztul bele!
  kíváncsi vagyok, mennyire gondolják komolyan, hogy mindenki beleszólhat az ország ügyeibe, mennyire mennek szembe Kuncze ezen megnyilvánulásával:
  “a politikát hagyni kell a profi politikusoknak, az nem a civilek dolga!”
  az idézet nem szó szerinti.
  mindemellett felháborító kijelentés egy olyan embertől, aki maga is csak egy általa oly annyira lenézett civil volt az átkosban.
  a szerencsétlen teszetoszaságot is kéretik mellőzni, amit jelen pillanatban bemutatnak, mint “demokratikus ellenzék”!
  szabad utat kell biztosítani az állampolgároknak az ország ügyeibe való beleszóláshoz, annak alakításához!
  nem a jelenlegi “politikusok” játszótere az ország, hanem a mi, és a szüleink, gyermekeink, unokáink HAZÁJA!
  kéretik észbe vésni ezt!
  .
  tudom, hogy hasbaakasztottalak, mert ez a program az egyetlen igazi megoldása a helyzetnek, amibe te is, és a csuti geci, meg a bandája belekényszerítettétek az országot, s annak népét!
  egy dolgot jól jegyezz meg!
  ISTEN NEM KŐMŰVESMESTER!
  .
  el kell, el fogtok ti még számolni!
  .
  .
  abramovics voltam, s vagyok

  Válasz
  • 2021.10.01 - 10:06
   Közvetlen hivatkozás

   A vagdalózása, MZP becsmérlése mutatja, fél a jól szereplő civiltől.. Na, kik félnek a civilektől?
   Igen.. olyanok mint Ön.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.