Vonatfertőtlenítés Dél-Koreában és Orbániában – Ön nyugodt?

Orbán Viktor üzent a V4-ek találkozójáról: “…tudtuk, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik…”, meg, hogy “nem ringathatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy Magyarország ebből ki tud maradni”. És főleg azt, hogy “az ember fontosabb, mint a gazdaság és a pénz” és, hogy “csak semmi lazaság”.

“Van egy nemzetközileg akkreditált laborunk, és néhány órán belül képesek vagyunk megállapítani a fertőzést, a határátkelőhelyeket pedig ellenőrizzük…”

A Dél-Koreában élő Eugenia S. Lee naponta tudósít az ottani koronavírus-helyzetről, amit ide kattintva olvashat. Legutóbbi tudósítása egy képriport arról, miként fertőtlenítik a vonatokat:

Magyarországon is készültek képek a témában

A Railjet-szerelvény utasterét tisztítják fertőtlenítő szerrel a Keleti Pályaudvaron. A MÁV az új koronavírus kimutatható megjelenése előtt elvégzi a szerelvények fertőtlenítését – írta az ATV.

Kinek hisz? A szemének, vagy Orbánnak?

A képek tükrözte felkészültséget és “komolyan vevést” nehéz lenne úgy magyarázni, hogy abból mi jöjjünk ki jól. A koronavírus ellen küzdő tótumfaktumok tényleg azt gondolják, hogy az a “minden”, amit megteszünk? Sokkal komolyabb és életveszélyesebb ez az ügy annál, hogy szervilitással elkendőzzük a gondot.

Ugyan Magyarországon még nem derítettek fel fertőzést, de “nem ringathatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy Magyarország ebből ki tud maradni”.

Nekünk is szembe kell nézni a tényleges fertőzés veszélyével, azzal hogy a vírus megjelenik ott is, ahol még nincs

– fogalmazott Orbán Viktor. Meg azt, hogy

 “az ember fontosabb, mint a gazdaság és a pénz”

Akkor?

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük