Vujity Tvrtko a csernobili erdőtűz kapcsán: nem közelít felénk semmilyen radioaktív felhő!

Őszintén mondom, fogalmam sincs, hogy -Magyarország tekintetében- ki és miért tupírozta ilyen nagyra a hírt, ki adott hozzá hitelesnek látszó mellékszálakat az Országos Meteorológiai Intézet vagy a Fizikai Kutatóintézet belekeverésével, de a tény az tény: MI, MAGYAROK NEM VAGYUNK SEMMIFÉLE VESZÉLYBEN, NEM KÖZELÍT FELÉNK SEMMIFÉLE RADIOAKTÍV FELHŐ! – írta Vujity Tvrtko közösségi oldalán.

ÉS NEM, NEM REPEDT MEG A SZARKOFÁG!!!

“Kiegészítve idemásolom azt, amit egyszer már leírtam:

Százával (!!!) írtatok nekem és kérdeztétek, hogy mi az igazság a csernobili zónában keletkezett erdőtűzzel, és az azzal terjedő magyarországi “figyelmeztetésekkel” kapcsolatban?! Nos, távolból komoly ember nem tippel, így alaposan utánanéztem, illetve felvettem a kapcsolatot helyi barátainkkal, akik a zónában dolgoztak.

Nos, mostanra biztossá vált, hogy az erdőtűz két gócpontból indult ki és mind a kettőt ember okozhatta. A kisebbik gócponttal kapcsolatban már le is tartóztattak egy 27 éves férfit, aki beismerte a gyújtogatás tényét. A másik, nagyobbik gócpont összesen körülbelül 100 hektárt érintett, itt tűzoltó-repülőket és három helikoptert is bevetettek: összesen 42 felszállás során locsoltak szét oltóanyagot. Ezt a tüzet is emberek okozhatták. Azóta a tűz néha fellángol (főleg a levelek és az avar miatt), de mindez helyben okoz problémát!

A helyszínen nőtt a sugárzás

(a megengedett mérték 16-szorosára), de ez az érték földrajzilag már nem jutott messzebb: az ukrán illetékesek szerint nem növekedett a radioaktivitás az erdőtől 100 kilométerre lévő Kijevben. Tehát mindez lokális maradt!

Felvettem a kapcsolatot a térség egyik legtapasztaltabb ismerőjével,

Maxim Polivkoval, aki minket is kísért a Zónában. Maxim elmondta, hogy most már kontroll alatt van minden, Ő maga is folyamatosan külön méréseket végez Kijevben, ahol valóban nem emelkedett a sugárzás mértéke. Rendkívüli elmozgás nem történt, az értékek az egészségügyi határértékek alatt vannak! Ezt erősítette meg másik Kijevben élő, és ott folyamatosan sugárzást mérő barátom is! Ezek az emberek nem kormányzati dolgozók, nem ügynökök, hanem befolyásolhatatlan és mindenkitől független Csernobil-szakértők, semmi értelme nem lenne annak, hogy ne az igazat mondják!

Időszakos emelkedést kifejezetten csak a tűz keletkezésének helyszínén, Volodimirivkánál mértek, a sugárzás a Zónán kívül mindenhol a határérték alatt van!

A jelenlegi információk szerint tehát a fentiek miatt SENKINEK SEM KELL AGGÓDNIA MAGYARORSZÁGON!

…hermetikusan lezárt terület….

Maxim elmondta még, hogy a Zóna -a koronavírus miatt- hermetikusan lezárt terület lett, nem fogad sem kutatókat, sem látogatókat! Maxim Polivko sem visz, nem vihet oda senkit! Ennyit tudtam tenni a hiteles tájékoztatásotokért, remélem, hogy sikerült kielégítenem sokak kíváncsiságát, illetve megnyugtatnom Benneteket!

Utóirat: a kép 2019. október 8-án készült a csernobili zónában, illetve láthatjátok az interneten terjedő,

hangsúlyozottan HAMIS “hírt”!

Utóirat 2: Mielőtt valaki leírná, hogy 1986-ban is hazudtak… IGEN, hazudtak,

én viszont pontosan az akkori propaganda és a mai, független híradások közötti különbségeket kutattam és néztem. Az álhíreknek általában van minimális alapja, ezeket szokták tupírozni.

  • IGEN, volt tűz, de nem ott és nem olyan;
  • IGEN, emelkedett a sugárzás, de pontosan a tűz melletti faluban és nem sok száz, pláne sok ezer kilométerrel arrébb.

Lényeg a lényeg: MAGYARORSZÁG SEMMIFÉLE VESZÉLYBEN NINCS. Minimálisban SEM!

Utóirat 3: Ha gondolod, akkor ezt oszd meg, és ne a valótlan, pánikkeltő pletykát!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük