Weber az uniós pénzekkel hatna Orbánra

A néppárti frakcióvezető szerint meg kell találni a jogállamiság érvényesítési módját anélkül, hogy meg kelljen várni a hetes cikkely szerinti eljárás bonyolult folyamatát.

Javaslat a jogállamisággal kapcsolatban

Manfred Weber támogatná egy olyan mechanizmus elfogadását, amely lehetővé teszi, hogy korlátozzák az uniós finanszírozáshoz való hozzáférést, ha a jogállamiság súlyos súlyos hiányosságai állnak fenn” – erről egy, Orbán Viktor miniszterelnök EPP-tagságával kapcsolatos kérdésre reagált a néppárti frakcióvezető a Politico szerint. A javaslatot Günther Oettinger uniós költségvetési biztos készíti elő.

Weber elmondta, hogy meg akarja találni a jogállamiság érvényesítési módját anélkül, hogy a jövőben meg kelljen várni a hetes cikkely szerinti eljárás bonyolult, hosszú folyamatát. Szerinte létre kell hozni egy szigorúbb és független mechanizmust a jogállamisággal kapcsolatban, ami minden tagállamra vonatkozik.

Nem ő Orbán legnagyobb kritikusa

Arról is beszélt, hogy nem alkalmaznak semmiféle különleges bánásmódot az alapvető jogokkal kapcsolatban, és azt is elismerte: nem mindenki látja őt Orbán legnagyobb kritikusának. Weber reméli, hogy az Európai Bíróság gyorsan döntést hoz Magyarország ügyében.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó

Manfred Weber és Orbán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük