Wossala Rozina kihívta Rácz Jenőt, Fürdős Zét és Sárközi Ákost

Orbán Viktor azt találta nélkülözhetetlennek a koronavírus elleni küzdelemben, hogy minden étteremnek, szórakozóhelynek 23 órakor be kell zárnia.

Hogy ezután küldött-e egy vekkert említett vírusnak,

nehogy elnézze az időt és mondjuk 20 órakor lendüljön támadásba, nem jegyezte fel egyik hírnöke sem. Az azonban biztos, hogy ez a rendelet tőrdöfés az amúgy is féltérdre rogyott vendéglátósoknak és alkalmazottaiknak, akik a tavaszi korlátozások után még kinyitottak.

Wossala Rozina megpróbálja….

Rozina, aki maga is étteremtulaj úgy döntött, hogy mozgalmat indít, -egy challenge-t- amit közösségi oldalán hirdetett meg:

“Bréking!

A hazai vendéglátás haldoklik. A hír, hogy este 11-ig lehetünk nyitva, sok étteremnek az utolsó utáni szög a koporsóba. Valamit tennünk kell, különben egy komplett iparág el fog tűnni, sok ezer ember kerül utcára. Veszélybe kerül a kultúránk, az a sok éves munka, amivel felküzdöttük a hazai gasztronómiát oda, ahol ezelőtt a tragédia előtt tartott. Mindenki a saját eszközeivel próbál segíteni, én

szeretnék elindítani, egy úgymond #challenge -et, a hazai vendéglátás életben tartásáért, a szakmáért, a kollégákért.

Megnevezek pár közéleti, gasztronómiához közelálló embert,

akiket arra kérek, hogy hívják fel a figyelmet a helyzet súlyosságára egy képpel magukról, ahogy a kedvenc helyükön esznek, taggeljék a helyet, buzdítsák követőiket, hogy ők is szálljanak be a kezdeményezésbe, valamint nevezzenek meg, avagy hívjanak ki három embert, akiknek ugyanezt kell tenniük.

Nem vagyok pro, de én a #szeretemhely és a #jarjetterembe hashtagekre gondoltam. Remélem minél többen mellénk álltok, és segítitek a helyeket, akik annyit dolgoznak, hogy egy kis örömet csempésszenek a mindennapjaitokba.

Gyertek, együnk – igyunk egy jót!

Kihívottjaim:
@chefjenoracz @fordos_ze @sarkozi_akos_chef @gabor.krausz @andras_wolf”

https://www.facebook.com/wossalarozina/posts/1039819893128042

Csak óvatosan!

Be kell látni, hogy étterembe járni az egyre durvuló koronavírus-helyzetben nem tanácsos. Főleg nem, ha zárt térről van szó. Szerintem nem a jelenlétünkkel kellene segíteni a valóban kétségbeejtő helyzetben lévő vendéglátósokat, hanem mást kellene kitalálni.

Mondjuk, aki teheti hetente dotálhatná kedvenc éttermét egy ott (nem) elköltött menü árával, vagy naponta egy kávéra beugorhatna virtuálisan a szokott helyére.

Állam bácsi is beszállhatna….

Milyen klassz lenne, ha Orbán Viktor abban gondolkodna, hogy tényleg tenni akar azzal a töménytelen pénzzel, amit tök fölösleges, kizárólag a választása megnyerését szolgáló intézkedésire költ. Ha épp ésszel végiggondolná, ez a nem direkt reklám sokkal több szavazatot hozna a konyhájára, méghozzá olyat, ami nem erőszak hatására ikszelődik rá. Mire befejeztem a mondatot már tudtam, ez nem az orbáni út, itt nincs harc, ellenség, csak a józan ész, empátia, államférfiség, szóval reménytelen!

Európai Bizottság

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük