Városi kurír
A napi fontos.

X. kerület önkormányzata “újratermeli” a hajléktalanokat …..

XXI. századi gettó

0 393

Budapest X. kerületének vezetői valami különös, érthetetlen és embertelen okból úgy akarják megoldani a hírhedt Hős utca lakóinak életét, hogy elveszik tőlük a lakhatás – ugyan silány, de mégis – lehetőségét és pont annyi pénzt kínálnak érte, amiből kilátástalan a továbblépés.

A gettó

A Hős utca a főváros X. kerületének nem éppen problémamentes környéke, a 15-ös szám alatt található, bontásra váró két társasházban – amelyekben összesen 300 lakás van, a fele önkormányzati, a másik fele magántulajdonú – is gyakori probléma például a droghasználat vagy a szemetelés miatt a patkányok elszaporodása – írja a nepszava.hu.

A lakástulajdonosok ugyan kaptak az önkormányzattól árajánlatot, ám ezek olyan alacsony összegűek (mintegy 3–3,5 millió forint), amelyből biztos, hogy nem tudnának új lakást vásárolni, többségük a hajléktalanság veszélyzónájába kerülne.

Egy gettó felszámolásánál ne fordulhasson elő az, hogy az ott élők rosszabb helyzetbe kerülnek, mint amilyenben addig voltak

-véli Mihály Bulcsú, a Kontúr Egyesület munkatársa.

Azt szeretnék, ha a lakhatásukért cserébe lakhatást kapnának.

Az Egyesület munkatársai jelezték:

továbbra is nyitottak az önkormányzat megkeresésére, partnerek szeretnének lenni a Hős utcai lakók helyzetének megnyugtató rendezésében.

A kerekasztal beszélgetésre is meghívták például az alpolgármestert, ám a kerületvezetésből senki nem jött el.

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ