YouTube válasz a Pesti Srácok utódcsatornája megszüntetésére: (magyarra fordítva) sumákok voltatok

Közleményt adott ki a YouTube arról, hogy miért szüntette be a Pesti Srácok utódcsatornáját, a PS TV-t, ami 2022 őszén fogott komolyabb tartalomgyártásba, miután a 2022 nyarán megszűnt Pesti TV több alkotója és műsorvezetője is itt folytathatta a műsorkészítést.

Érdemes mindenkit hülyére venni?

A YouTube levélben reagált a történésekre. Elmondta, hogy

„minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük.

A PsTV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával megkerülték a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában”.

Google: objektív döntés született

A Telex arról is kapott pár sort, hogy a YouTube és az azt működtető Google hogyan reagál a véleményszabadság korlátozásával kapcsolatos vádakra:

„irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk.

Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek.

A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy

ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal”.