YouTyúk! – Bérelj tyúkot a neten, ami aztán csak neked tojik!

Szerencsére ma már online is van lehetőség jó minőségű, ellenőrzött forrásból, szabad tartásból származó tyúktojás rendelésére. Pontosan erre: a keresleti oldal és a vidéki gazdák összekötésére vállalkozott a Balogh Ákos alapította YOUTYÚK.

Semmi kamu, csak a friss ropogós, pardon, ez itt nem jó!

A kezdeményezéshez csatlakozó gazdák vállalják, hogy csak szabad tartású, hormonok és antibiotikumok nélkül nevelt, saját termelésű takarmánnyal etetett tyúkok tojását kínálják, így az áru garantáltan nyomon követhető és ellenőrzött forrásból származik.
A YouTyúknál jelenleg négy családtól lehet tojást rendelni:

a kerekegyházi Varga család,
a győrsági Rácz család,
az ócsárdi Keserü Zoltán,
a nagyberényi Laci és Virág Portájának bemutatkozója is megtalálható az oldalon.
A kiválasztott gazdáktól néhány kattintással előfizethet az ember a tojásokra
A minimálisan rendelhető mennyiség heti 10 tojás, és legalább 4 hetes időtartamra szól az előfizetés, ez felfelé tetszőlegesen módosítható.

Az oldalon szereplő kalkulációban

egy tyúknál heti 5 darab tojással számolnak, ezért heti 10 tojáshoz minimálisan 2 tyúk bérlése szükséges, annak költségeivel együtt.

40 darab tojás ára így 2820 forint,
amely garantálja a megbízható minőséget és a frissességet a vásárló számára, és a biztonságos tartást, valamint a fennálló költségek fedezését a gazda számára.

A tojás átvehető budapesti átvevőpontokon, de a fővároson belül házhoz is szállítják, melynek díja alkalmanként 1690 forint.

A rendelési határidő és az azt követő szállítás időpontja mindig fel van tüntetve az oldalon,
a szállító pontos érkezéséről értesítést is kap a rendelő. A webáruházban tesztjelleggel most házi készítésű termékek, többféle sajt is kapható, ezeket csak házhoz szállítással lehet rendelni.

Vidéki kitekintő….

A fővárosi agglomerációt is ellátja házhoz szállított tojással és más szezonális, közvetlenül a termelőktől származó friss áruval többek között a Falufood vállalkozása, sőt, több környező településre a Kifli.hu is szállít ki YouTyúk-tojásokat. Vidéken pedig számos vállalkozás, kistermelő is biztosít helyben jó minőségű árut, így érdemes mindig először lokálisan, akár őstermelői, közösségi piacokon tájékozódni a lehetőségekről.

Lássuk be ilyen vállalkozás a járvány előtt nemcsak, hogy nem élhetett volna meg, de eszébe sem jutott volna senkinek indítani.

Forrás: IgenDe

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük