Zacher doktor, a „beszélőfej”: „45 év feletti, kövér, magasvérnyomásos, cukorbeteg férfiak 85%-a meghal, ha megkapja a koronavírust. Pont. Nem tudunk velük mit csinálni.”

Volt egyszer egy hibáival együtt is izgalmas, kiváló „beszélgetős” televíziós műsor, ami nem egy volt a sok „beszélőfejes”,  egyébként rádiós műfajú program közül, hanem talán a legjobb. És, hogy mitől? A hangolásától, amit kezdetben Havas Henrik végzett, akit egy idő után ócska, mondvacsinált okkal küldött el a ravaszdi fidesz-televízió, majd jött Fiala, aki maga is egy külön műfaj, és  sikeresen alakította -törzsnézők nagy örömére- a maga képére a műsort. Naná, hogy őt is ellehetetlenítették, és most itt van a „se íze, se bűze folytatáska” az egyébként kiváló Krug Emíliával, aki sajnos ezt a műsort, ellentétben az „egyenesbeszéd”-el, egyáltalán nem érzi. Az első adás vele sajnos nem neki, hanem a közreműködőknek köszönhetően vált nézhetővé, sőt itt-ott egyenesen érdekfeszítővé.

„Márciusban a kormány „jön a farkast” kiálltott

Utólag tudjuk, hogy nem érkezett el akkor Magyarországra a járvány. Intézményen belüli -kórházak, idősotthonok- fertőzés volt, Mindenki végtelenül megijedt, a krmány győzelemnek daklarálta, azt, ami nem volt az. Ezek után, amikor tényleg „itt van a farkas”, akkor az történik, mint a mesében: az emberek nem hiszik, fogadják el, bólogatnak, de élik tovább a vírus előtti életüket. Az első hiba generálta a másodikat” – mondta Mihályi Péter közgazdász a Civil a pályán szombati adásában.

„A farkas nagyon nagy, az emberek hullanak…”

„A farkas nagyon nagy, az emberek hullanak. Atájékoztatás sz@rt sem ér.(…) Az operatív törzsnek minden adat a rendelkezésére áll. Minden reggel fél hatkor pontos darabszámokat kell elküldeni. (…) Ha megtörténik a haláleset, fél órán belül két email címre minden adatot el kell küldeni. ..”

– fakadt ki Dr. Zacher Gábor, a hatvani kórház orvosa.

„Titkolják….”

Azzal folytatta, hogy

„titkolják, nem tudom, hogy miért. Akkor lenne reális a kép, ha reális adatokat kapnának az emberek. (…) Az emberek töke televan ezzel a dologgal, gondoljatok bele, kilenc hónapja élünk ebben a történetben, megzavart bennünket, stresszhelyzet, szorongás, nagyon sok lett a depressziós ember.”

Soha nem látott antidepresszáns fogy

Zacher doktor elmondta, hogy kiugróan megnőtt az altatók, nyugtatók, antidepresszánsok forgalma a gyógyszertárakban.

„Orbán abban hisz, akinek pisztolytáska van az oldalán (…) Azt, hogy „aki megbetegszik, meggyógyítjuk” tessék már elmondani annak a több, mint hétezer halálos áldozat hozzátartozójának. Ilyen hihetetlen felelőtlenséggel nem lehet kormányzási terhet vinni az embernek a vállán.”

Mire a titkolózás?

Zacher véleménye szerint csak a nagy ködösítés zajlik, pedig mindezt el lehetne mondani magyarul is. Nem rémisztgetni kell, csak nyiltan beszélni, hogy tudják, mivel állnak szemben.

„45 év feletti, kövér, magasvérnyomásos, cukorbeteg férfiak 85%-a meghal, ha megkapja a koronavírust. Pont. Nem tudunk velük mit csinálni.”

Az elhízás, mint rizikófaktor

Valahogy Müller Cecília még egyszer sem említette, hogy az elhízás az egyik legfontosabb rizikófaktor a koronavírus lekűzdésével kapcsolatban.

Oltás – nem oltás?

Zacher Gábortól megtudtuk, hogy

a kötelező védőoltások terén 99.5 %-os az átoltottság Magyarországon és verjük a mellünket, hogy az Unióban mi vagyunk a legjobbak. A választahtó oltások szempontjából viszont a béka s@gge alatt vagyunk. Miért? Mert, ha valaki beoltatja magát és nem lesz semmi baja, az nem hír. Abban a pillanatban viszont, amikor lesz egy oltási szövődmény, az szétrohan az online világban és rögtön megnő az „én nem oltatok, dehogyis” mentalitás.

Az orvos szerint

ha nem mondjuk el az embereknek érthetően, -nem föld fölött lebegve, latin szavakat dobálva a világba-  hogy mik az oltás lehetséges szövődményei és előfordulási esélyei, miért fontos, hogy beadassák, akkor azt is megértik majd, hogy azért kell, hogy ne haljanak meg!

Az igazi probléma: akiknek nem lehet beadni az oltás

Eddig nem reklámozta az operatív törzs, sem a megszólalók, hogy baromi jó, hogy meglatt a vakcina, de nem mindenkinek adható be. Az a faramuci helyzet, hogy pont a legveszélyeztetettebbek között vannak azok, akik nem kaphatják meg az oltást. Mihályi Péter elmondása szerint

Van az országban 15-20 % krónikus beteg, akiket valószínüleg nem lehet csak úgy simán beoltani.

beszélőfej

 

6 thoughts on “Zacher doktor, a „beszélőfej”: „45 év feletti, kövér, magasvérnyomásos, cukorbeteg férfiak 85%-a meghal, ha megkapja a koronavírust. Pont. Nem tudunk velük mit csinálni.”

  • Ez a felelősségteljes magatartás!!!

  • Jó lenne, ha Zacher doktor arról a 15-20%-ról is beszélne, akiket nem lehet beoltani! Kik azok?

  • Még szerencse, hogy ez Zacher út szakterülete…

  • És mi a helyzet a nőkkel, főorvos úr? A kövér, kompenuált hypertonias, nem cukorbeteg ötvenesekkel? Értük lehet renni bármit? Vagy megy a levesbe, mind. KSE

  • Én megmondom nektek a tutit. Mindenki meg fog dögleni. Száz év múlva szóljatok, ha tévedtem.

  • Szóval, ha 15-20 % nehezen(???) oltható, az bizony minden 5., 6. ember! Nem kevés. Kik ők. Kérdezem. És egy megjegyzés. Ne kardiológus tájékoztasson, aki szerint (nyalunk egyet a kormánynak!) pont elég a lélegeztető – egyesek szerint fele csak játék gép – mások szerint. Ehhez?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük