Zacher doktor: “tegyük egyértelművé, hogy sz@r van a palacsintában!”

Orbán Viktor pénteki “mondása” szerint “csak pár hetet kell kihúzni és itt a koronavírus elleni vakcina”, ezzel szemben Dr. Zacher Gábornak az a véleménye, hogy ” leghamarabb fél év múlva lehet meg a koronavírus elleni vakcina”.

Ön melyiküknek hisz?

Üdvözli a koronavírus-járvány miatt meghozott új szigorításokat Zacher Gábor toxikológus, de szerinte már hetekkel korábban be kellett volna vezetni azokat. A Magyar Hangnak nyilatkozó toxikológus úgy látja, a magyar egészségügy akkora terhelés alatt működik, amire még nem volt példa.

Arról is beszélt, hogy jó döntésnek tartja az orvosok béremelését, de hangsúlyozta, hogy a szakápolók helyzetét is rendezni kellene, hiszen ahogy fogalmaz,

„nélkülük elképzelhetetlen az élet”.

Aki eltöltött már szkafanderben, speciális védőmaszkban, siltben, dupla kesztyűben, lábzsákban hat órát egyhuzamban,

hogy még azt is kénytelen meggondolni, hogy igyon-e műszak előtt egy pohár vizet, hiszen nem mehet ki csak úgy a mosdóba, pontosan tudja, hogy a szakdolgozók munkája megfizethetetlen”

– magyarázta. Hozzátette: a béremelés ugyanúgy járna fertőző osztályokon, mint az alapellátásban vagy a mentőszolgálatnál dolgozóknak.

Tegyük egyértelművé, hogy szar van a palacsintában!”

– jelentette ki a lapnak Zacher.

Vissza az idősávval!

A jelenleg a hatvani kórház Covid-osztályán dolgozó szakember szerint a veszélyeztetett korosztályt is kiemelten kell védeni, úgy véli, vissza kellene térni a tavasszal alkalmazott idősávos vásárláshoz. Véleménye szerint a kommunikáción is van mit javítani, a közvélemény ugyanis még mindig nincs teljesen tisztában a koronavírus-fertőzés súlyosságával.

Odakint annyit tudnak, hogy ismét meghalt ennyi meg annyi, zömében idős, krónikus beteg. Csak hát közben a skizofrén negyvenes vagy a magas vérnyomással küszködő ötvenes még évtizedekig élhetett volna. Úgy vélem, fontos lenne bemutatni, hogy milyen a frontvonal”

– magyarázta az orvos.

Azt is mondta, hogy a koronavírus-járvány miatt több gyógyszer forgalma is megnőtt,

a feszültségoldó Alparozamot 10 százalékkal többen vásárolták az első félévben, de az antidepresszánsok forgalma is 4 százalékkal emelkedett.

Zacher Gábor úgy gondolja, hogy

optimista becslés alapján leghamarabb fél év múlva lehet meg a a koronavírus elleni oltóanyag.

<<<Friss hírek!>>>

fideszes

3 hozzászólás

 • 2020.11.13 - 18:37
  Közvetlen hivatkozás

  Igaza van Zachernek, mert amikor Orbán nyilatkozik egyes szám első személyben, a víz kiver, mert ugyan mihez ért Orbán az egészségügyben? Semmihez. Nem értem, miért nem egy hozzáértő, szavahihető ember nyilatkozik Orbán helyett? Mert Orbán se nem hozzáértő, se nem szavahihető. Az eü-s szakdolgozók bérét pedig ha nem rendezik sürgősen, és ha közülük sokan elhagyják a pályát, na akkor tényleg sz@r lesz abban a bizonyos palacsintában. Orbán rájöhetne végre, hogy nem csak a strómanokat, oligarchákat, a haverokat kell kitörni pénzzel, hanem pl az eü-s dolgozókat is tisztességes bérrel

  Válasz
  • 2020.11.25 - 17:30
   Közvetlen hivatkozás

   Ez a visszatérés a SZOCIALIZMOSBA! Ma ORBÁNIZMUS-nak hívjuk. Bele fogunk dögleni.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük