Zacher Gábor: sajnos az emberek elfelejtik mekkora szar van ebben az országban! - Városi Kurír

Sorting by

×

Zacher Gábor: sajnos az emberek elfelejtik mekkora szar van ebben az országban!

Egy különösen nehéz év tele után rajtunk ütött végre a tavasz. Az emberek és különösen a fiatalok igyekeznek feledni, hogy járvány-sújtotta területen élünk. Zacher Gábor toxikológus, az ország élő “tüzespallost lengető lelkiismerete” nyilatkozott erről az Indexnek. 

Hirdetés

Tavaszi zsongás, vagy bezsongás,

Tele a rakpart, az emberek harmada maszk nélkül. Ennek meglesz a böjtje, sokan még mindig nem érzik át, hogy mennyire súlyos a helyzet – kezdte feldúltan az Index megkeresésére Zacher Gábor. A hatvani kórház főorvosa szerint az emberek látszólag azt hiszik, minden rendben. Egyáltalán nincs minden rendben! Az a legnagyobb probléma, hogy erről a betegségről még mindig nincsenek konkrét információik az embereknek. Nem látják a kórházakban zajló óriási küzdelmet. És erre nem a szenzációhajhászás miatt lenne szükség, hanem egyszerűen az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, hogy hogyan küzdenek a betegek, és hogyan küzdünk mi az életükért. Emberközelivé kell tenni a betegséget, hogy mindenki megértse, milyen súlyos a helyzet – mondta a főorvos, hozzátéve: a fiatalok pláne nem látják, hogy nagy a baj. Zacher Gábor szerint a rakparton bandázók hetven százaléka életerős fiatal volt szombat délután.

Riasztó jövőkép

A budapesti látkép szerint a fiataloknak csak az nem jut eszükbe, hogy a jövő héten lehet, hogy a második emeletre sem tudnak majd felsétálni. A hatvani kórházban – ahol csupán 130 ágy áll a koronavírusos betegek rendelkezésére – is ápolunk 1993-as, 1997-es és 2001-es születésű koronavírusos beteget. Látniuk kellene az embereknek, hogy mit élnek át!

– mondta Zacher Gábor.

Kórházban már egy kisvárosnyi embert ápolnak, lélegeztetésre pedig több mint 1500 ember szorul. Zacher Gábor megemlítette: nem csak azokért a betegekért kell aggódni, akik koronavírus miatt kerülnek kórházba:

Rengeteg az arról szóló információ, hogy hány covidos beteg szorul lélegeztetőgépre. És a többi beteg? Aki infarktust kap, aki daganatos megbetegedéssel küzd? Akinek balesete volt, és lélegeztetőgépre szorul, vagy ugyanúgy intenzív ellátásra? Na, erre jön még ez a szörnyűség, és az emberek ilyen felelőtlenül viselkednek.

A főorvos hozzátette: közeleg a húsvét, itt a jó idő, az emberek megint megindulnak majd, kirándulnak, rokont látogatnak, jönnek-mennek. Mindez Zacher Gábor szerint iszonyú felelőtlen, mint fogalmazott:

“Sajnos az emberek elfelejtik mekkora szar van ebben az országban!”

(Index)

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.