Ne csodálkozzon, ha Zacher Gábor kiszól az Ön mellett haladó mentőből és „népnevel” egyet!

Zacher Gábor nem szokott lacafacázni, kimondja, amit gondol. Nincs ez másként a vírus-oltás kérdéskörben sem. A Klubrádió éppen akkor érte utol az orvost, amikor a mentőautóval két eset között volt úton.

“…az előző kör sikerült…”

A mentőnek gyakran az a feladatuk, hogy kimenjenek covidos betegekhez, ilyenkor beöltöznek, védőfelszerelést vesznek fel, aztán fertőtlenítésre mennek, ózonoztatni, és így tovább.

Hatvani helyzetjelentés

A hatvani kórházból a hétvégéről tud információkkal szolgálni, telítődnek a helyek, és ahogy Zacher doktor beszélt kollégáival, mindenhonnan olyan hírek jönnek, hogy újabb osztályokat kell megnyitni.

De nem titok, hogy itt a harmadik hullám, sok a beteg, és az első, második hullámmal ellentétben most sokkal fiatalabb generáció kerül be, a 40-50 év körüliek. Az egyik legfontosabb rizikófaktor az elhízás, és ebből a szempontból Magyarország amúgy is rosszul áll. Azt látják, hogy az elhízott, cukorbeteg, magas vérnyomású hatvanas férfiak 90 százaléka belehal a súlyos covid-fertőzésbe.

Kínait, vagy nem kínait….

Zacher Gábort kérdeztük arról is, hogy korábban fenntartásait fejezte ki a kínai vakcinával kapcsolatban. Azt mondta:

a mérleg egyik serpenyőjében az van, hogy valaki beoltatja magát, ami nem azt jelenti, hogy nem lesz beteg, de a halálos végkimenetelt és a nagyon súlyos következményeket nagyon nagy valószínűséggel meg tudja úszni, a másik serpenyőjében viszont ott van maga a covid-betegség. Még egy év után sem tudunk eleget a vírusról, napról napra újabb tünetekkel, szövődményekkel szembesülünk, új szavakat tanulunk, mint a poszt-covid vagy az elhúzódó (long) covid. Eljutottunk odáig, hogy szinte mindegy, milyen gyártmányú vakcináról van szó

– fogalmazott.

Persze a kínaiak nem közölték a harmadik fázis vizsgálatának eredményét, de „az oltás mindenek előtt”

– hangsúlyozta.

Ablakból kihajolva….

Időnként kihajolnak a mentőautóból és próbálnak „népnevelni”, felhívni az emberek figyelmét, hogy bizony, azt a fránya maszkot kell hordani. Néha elküldik őket melegebb éghajlatra, de azt látja, hogy a többség elszégyelli magát és felveszi. A maszkhordás, a távolságtartás, fertőtlenítés hihetetlenül fontos.

Talán van annak hatása, ha egy ismerős fazont látnak az emberek a mentőautóban

– jegyezte meg.

Kevés aktív orvos nyilatkozik és alig látunk képeket a kórházakból a járványról.

Nem az ötvenes években vagyunk, az embernek nem kell félnie vállalni a megalapozott és szakmai véleményét, akkor is, ha az nem esik egybe az aktuális kottával. Azt viszont nem érti, miért nem lehet látni akár az olaszországihoz hasonló videókat a magyar kórházi állapotokról és a szövődményekről. Nem szenzációhajhászás miatt, hogy bemutassák, hova került XY, hanem azért, hogy lehessen látni, milyen gonosz ez a betegség

– fűzte hozzá Zacher Gábor.

Az egészségügyi jogállási törvényről

Abban látja ennek a rákfenéjét, hogy akkor vezetik be, amikor

„tényleg ekkora szar van a palacsintában”.

Most az egészségügyi ellátórendszernek egy feladata van, hogy dolgozzon, saját magunkért, az országért, most ez a fontos. Nem biztos, hogy jó ötlet ilyenkor ennyire radikális döntés elé állítani a dolgozókat.

Miért nem lehetett ezt elnapolni és akkor bevezetni, amikor vége a járványnak, szusszanunk egyet?

– tette fel a kérdést.

Józan, racionális megfontolás alapján el kellene halasztani addig, amíg az egész covid-helyzet lezárul

– vélekedett Zacher Gábor.

A riport ide kattintva hallható.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük