Zacher Gábor megint beszólt Orbánnak: ebbe én (meg Te és Ő) is belehalhatok! - Városi Kurír

Sorting by

×

Zacher Gábor megint beszólt Orbánnak: ebbe én (meg Te és Ő) is belehalhatok!

Az ország alighanem legkeményebben fogalmazó orvosával, Zacher Gáborral készített interjút a növekedés.hu. Az egyszerre mentőző és korházi orvos ebben a riportban is “sprőden” fogalmaz, nem törődve a hatalom későbbi esetleges rosszallásával.

Hirdetés

“Mindenki hozzon magával még egy embert!”

Orbán Viktor a minap azt kérte, mindenki győzzön meg legalább egy embert arról, hogy oltassa be magát. Ön meg tudott már győzni bárkit is erről?

Igen. Amikor egy egészségügyi intézménybe bekerülő betegnek felveszik az adatait, az oltási státuszát is beleírják. Ahol az szerepel, hogy nincs beoltva Covid ellen, én meg szoktam kérdezni, miért, és még soha nem kaptam olyan választ, amit akár szakmailag, akár emberileg el tudnék fogadni. Ez nem jelenti azt, hogy mindenki elfogadta az érveimet, de sokan meggondolták magukat, és azt mondták, kérni fogják az oltást, sőt, volt, akit magam kísértem el a kórházi oltópontra.

Sajnos, az interneten annyiféle hülyeség kering az oltásról, hogy nem csoda, ha az emberek elbizonytalanodnak. Ezért is nagyon fontos a nyílt kommunikáció, annak megértetése, hogy megfertőződhet, meg is betegedhet, akár súlyosan is, ha oltva van, de ennek a valószínűsége sokkal-sokkal kisebb, mint, ha nem kéri az oltást.

Ezt nagyon sokszor és nagyon érthetően el kellene mondani. Ahol pedig egész közösségek nincsenek beoltva, ott meg kell találni azokat a kulcsfigurákat, akikre hallgatnak a többiek.

Sokáig jól álltunk az átoltottsággal…

…de már nem állunk jól, és csúszunk lefelé. Ha pedig ez nem változik, még többen halhatnak meg koronavírusban. Pedig egymillió emberre vonatkoztatva már így nálunk szedte a Covid a második legtöbb áldozatot, csak Peru előz meg minket az egész világon.

A több mint 31 ezer halálos áldozattal egy egész városnyi embert veszítettünk, és talán azzal is meg lehetne győzni az oltatlanokat arról, hogy nem kellenének még további áldozatok, ha erről őszintén beszélnénk.

Nem lesz ettől nekem bajom?

Sokan tartanak a vakcinák mellékhatásaitól. Találkozott olyan pácienssel, vagy tud olyanról, akinek bármi komolyabb baja lett bármelyik Covid-vakcinától?

Személyesen nem, de a szakirodalom közölt ilyen eseteket, ugyanakkor azt is meg kell érteni, hogy ez természetes!

Az a gyógyszer, oltóanyag, amelyiknek nincs mellékhatása, annak hatása sincsen. Egy fejfájás-csillapító is okozhat hirtelen durva allergiás rohamot, akár úgy, hogy előtte már valaki éveken át szedte. (…)

Kibírnak-e még egy olyan terhelést az egészségügyiek, amilyen a tavaszi volt? Lelkileg, fizikailag?

Ez nem arról szól, kibírjuk-e. Ha meg kell csinálni, akkor nincs mese, meg fogjuk csinálni. (…)

Toxikológusként van-e tapasztalata, információja arról, mennyire romlott az alkohol- és droghelyzet a Covid miatt az országban?

A droghelyzet nem romlott, a függők száma valószínűleg változatlan, de mivel nem voltak nyitva a szórakozóhelyek, nehezebbé vált a hozzáférés a kábítószerekhez, meg is drágultak, az alkalmi droghasználat csökkent. Alkoholhoz viszont többen nyúltak, amin nincs mit csodálkozni, mert szorongásoldó hatású.

A járvány sokakat sok mindenre ráébresztett. Mi volt a legfőbb tanulsága az ön számára?

60 éves elmúltam, és ebből a korosztályból több ismerős, kolléga is meghalt Covidban. Korábban még sosem érintett meg a múlandóság, de most először én is szembesültem azzal, hogy ebbe én is belehalhatok

– mondja végezetül Zacher Gábor.

(Olvassa el a Zacher Gáborral készült  teljes interjút a növekedés.hu-n!)

Kapcsolódó

 

zacher

Hirdetés
átver

4 hozzászólás

 • 2021.08.26 - 21:13
  Közvetlen hivatkozás

  Egyre szimpatikusabb lesz Zacher,,, végre valaki ha finoman is beszól ennek a sötét népirtó cigánynak, aki a hazugságok nagymestere, hogy ö nem oltatta be magát a 3 ikkal .. az nem igaz, elsö volt mert félti azt a tyúkszaros életét—

  Válasz
 • 2021.08.27 - 13:09
  Közvetlen hivatkozás

  Amikor arról szólt a a híradás, hogy jól állunk az oltások terén, akkor a kínai Synopharmot is belevették. Arról kiderült, hogy a 60 év felettieknél nem hatásos. Azt hihettük , hogy védettek vagyunk, pedig csak oltottak voltunk, de nem védettek. Talán ez a magyarázata a sok halálesetnek Magyarországon.

  Válasz
 • Visszajelzés: Zacher Gábor ismét kipakol - "Nagy a sötétség" - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.