Zacher Gábor: nagyon komoly hiba az idősotthonok kiürítése

Zacher Gábor szerint nagyon komoly taktikai hiba kiüríteni az idősotthonokat. A toxikológus, aki jelenleg Hatvanban sürgősségi szakorvosként és mentősként dolgozik, az ATV Civil a pályán című műsorának szombat esti adásában azt mondta,

a kiürítés és elszállítás helyett inkább a nővéreket és az orvosokat kellene az idősotthonokba telepíteni, a megfelelő felszerelésekkel együtt.

….ellentmond a hivatalos protokollnak, de…

„Biztos, hogy nem jó ez a kiürítési ötlet, buszokkal mentőautókkal, mert iszonyú nagy kapacitást köt le”

– fogalmazott Zacher Gábor.

Fiala János felvetésére, miszerint Zacher a protokoll ellen beszél, az orvos azt mondta:

„igen, de én csak a saját szakmai véleményemet mondom, és nagyon sokan ezzel értenek egyet. Kollégáim sem nem értik ezt a lépést, hogy miért nem oda telepítik az egészségügyet, miért kell az idős embereket kórházba vinni, még inkább megtölteni a már amúgy is telített fővárosi kórházakat. Ez egy nagyon rossz taktikai lépés volt”

-nyomatékosította véleményét az adásban Zacher Gábor.

Forrás

Háttér….

  • A BKV Zrt. – mint Budapest legnagyobb közösségi közlekedési szolgáltatója – a megrendelő BKK-val egyeztetve részt vesz a koronavírus miatt fertőzött idősek otthona lakóinak szállításában. A művelethez használt autóbuszok megfelelnek – pl. könnyen fertőtleníthető ülések – az országos tisztifőorvos, valamint a rendőrség által támasztott elvárásoknak – írta meg a portfolio.hu.
  • Karácsony Gergely információja szerint a Rózsa utcába és a Pesti úti otthonba (ahol már 198 a fertőzöttek száma) is küldtek vissza kórházból beteget úgy, hogy nem végeztek rajta koronavírus-tesztet. (Ezt március végén még fölöslegesnek tartotta a kórházakból kikerülők tesztelését a kormány által kinevezett fővárosi kormánymegbízott, Sára Botond, aki ugyanakkor most vizsgálatokat indít.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük