Azért maradj otthon, hogy jövőre a húsvét már nagyon más legyen, jövőre a karácsony nagyon más legyen, s ne arról szóljon, hogy a családtagjainkat gyászoljuk – mondta a doktor.

Dr. Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi betegellátójának egykori vezetője erős üzenetet küldött egy mentőautóból mindazok számára, akik még mindig nem veszik komolyan a járványt.

Csak rajtunk múlik, hogy elkerüljük-e a nagy problémát, de ehhez mindenkinek komolyan kell vennie az otthonmaradást.

Az orvos úgy látja, még mindig nem vesszük elég komolyan a vírust, mert még mindig lát utcán flangálókat, bandázókat.

„Pedig tényleg kellene izolálni magunkat, mert ami most van, csak a történet kezdete. Lesz ennél sokkal súlyosabb a helyzet”

– figyelmeztet. Az orvos nyomatékosan arra kér mindenkit, hogy maradjon otthon, és hallgassunk a szakemberekre, mert jót akarnak.

Sokan nem veszik komolyan….

Zacher Gábor videós üzenetét is azzal kezdi, hogy szemmel láthatóan vannak még sokan, akik nem veszik komolyan a veszélyt. Látni az utcán flangálókat, bandázó fiatalokat, pedig tényleg izolálni kellene saját magunkat. Azt mondja, azért kell otthon maradni, mert ami most van, az csak a történet kezdete. Ennél sokkal rosszabb is lesz. Az elmúlt napok és a szomszéd országokban látottak tanulságai azt mutatják, hogy maradjunk otthon.

„Talán a nagy problémát elkerülhetjük, de ez alapvetően rajunk múlik. Azon múlik, hogy mennyire tudunk otthon maradni, mennyire tudunk izolálódni. És mennyire tudjuk átvészelni az előttünk álló 3-4 hónapot, ami alapvetően nagyon-nagyon kemény lesz. De azt gondolom, hogy együtt megoldhatjuk”

Zacher arra kér mindenkit, hallgasson a szakemberek szavára, jót akarnak, azért, hogy a legnagyobb bajt elkerüljük.

-A következő két-három hónap nagyon kemény lesz, de együtt meg tudjuk oldani

– mondja Zacher, aki meglehetősen nyomós érveket hoz fel az önkéntes otthoni karantén mellett:

Azért maradjunk otthon, hogy jövőre a húsvét már nagyon más legyen, jövőre a karácsony nagyon más legyen, s ne arról szóljon, hogy a családtagjainkat gyászoljuk

Kinézve a mentőből, már alig látok embereket az utcán. Ez jó!

Geplaatst door Dr. Zacher Gábor tisztelői op Woensdag 1 april 2020

figyu

1 hozzászólás

  1. Én itthon maradtam, de: aki bevásárol helyettem, meg kiváltja a gyógyszereimet, ezt nem tudja megtenni a számomra fenntartott időben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét